5 zile până la deschiderea Concursului „Enescu”

george-enescu-bucuresti-1943

eveniment liber sa spunImportante nume ale muzicii clasice internaționale de astăzi, laureați ai Concursului „Enescu” – violoniștii Alexandru Tomescu, Remus Azoiței, Vlad Stănculeasa și Florin Croitoru, pianista Elisabeth Leonskaja, compozitorul Dan Dediu și violoncelistul Marin Cazacu arată lumii întregi, timp de o săptămână, că „România contează!”.

Într-o campanie video care se derulează până pe 6 septembrie, ziua în care se deschide cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional „George Enescu“, artiști de renume internațional povestesc cum le-a schimbat viața și cariera câștigarea unui premiu în cadrul Concursului Enescu.

inscrieri-george-enescu-afis

Alături de muzicieni, publicații imporante, precum și bloggeri lideri în spațiul public autohton fac un exercițiu de bine și de pozitivism și se unesc pentru a transmite că România contează!

Ce înseamnă participarea la Concursul Enescu pentru cariera unui tânăr artist?

Cum contribuie România la creșterea valorii în industria muzicală internațională?

Ce deschidere oferă contactul cu muzica lui George Enescu și transmiterea muzicii singurului compozitor român intrat în patrimoniul universal unei întregi generații de tineri artiști, viitoarele nume mari ale muzicii clasice de mâine?

Sunt doar câteva dintre lucrurile frumoase despre România pe care le veți descoperi în această serie de interviuri făcute publice ca un preambul la Concursul „Enescu” din această toamnă.

george-enescu-

„Concursul «George Enescu» face parte dintre marile concursuri pentru vioară și când spun asta mă gândesc nu doar la vârsta sa, care se numără deja în decenii, ci și la cei care l-au câștigat și au confirmat pariul care a fost pus pe ei de-a lungul timpului. Începând cu anii ’90, Concursul a reușit să aibă acest ritm, această cadență previzibilă – cred că este una dintre cele mai mari realizări ale vieții culturale de la noi” – spune violonistul Alexandru Tomescu, laureat al ediției din 2009 a Concursului Enescu.

Clipul integral cu Alexandru Tomescu poate fi vizualizat la acest link.

Alexandru Tomescu va și această ediție a Concursul Enescu, alături de pianistul Amir Tebenikhin – și el laureat al Concursului Enescu, ediția 2009 – într-o Gală Extraordinară, care va avea pe 6 septembrie la Ateneul Român, de la ora 19.00.

Cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional George Enescu are loc între 6 și 27 septembrie la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică București.

La această ediție, Concursul deschide drumuri pentru cariera internațională a 240 de tineri artiști, din 36 de țări, de pe 5 continente, câți s-au înscris în competiție. 

Informații complete despre eveniment se găsesc și pe canalele multimedia ale Festivalului și Concursului „Enescu”: Instagram: http://instagram.com/enescu_festival , Facebook: https://www.facebook.com/enescu.festival și Twitter: https://twitter.com/Enescu_Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *