„Accident în Piața Amzei” de Roman Tolici

roman-tolici

eveniment liber sa spunVineri, 25 noiembrie, ora 19.30, la Galeria Mobius din București (strada Mendeleev, nr 2) va avea loc un dublu eveniment: lansare de carte și expoziție Accident în Piața Amzei de Roman Tolici.

Editura Pandora M în colaborare cu Mobius Gallery și Asociația Kontakt au plăcerea de a anunța publicarea cărții de artist Roman Tolici. Cartea este un periplu prin activitatea artistului, de la începuturile carierei sale și până în prezent, și conține un eseu amplu semnat de către scriitorul și eseistul francez Pascal Bruckner, care oferă o interpretare în viziunea proprie a operei pictorului Roman Tolici. De asemenea, sunt incluse fragmente din interviuri și conversații ale pictorului cu Oana Tănase, curator și critic de artă.

Apariția cărții este dublată de prima expoziție itinerantă a artistului Roman Tolici, expoziție ce își începe călătoria la Galeria Mobius, în București, și își va continua periplul în următorii doi ani trecând prin Moscova, Londra, Lisabona, Paris, New York și Toronto. Expoziția va putea fi vizitată până pe 2 decembrie 2016 și include lucrări care nu au mai fost niciodată expuse, selectate din diferite etape ale carierei artistului.
Cartea de artist Roman Tolici este o privire de ansamblu asupra creației de până acum a pictorului, aflat în pragul maturității artistice.

Proiectul este susținut de Publicis One, Asociația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român, S.E.R.V.E.
Parteneri: Pandora M, Mobius Gallery
Proiect inițiat de Asociația Kontakt.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Arta plastică 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *