Adrian Munteanu va fi premiat la Târgul Internaţional de Carte de la Milano

Adrian Munteanu a fost desemnat printre cei trei poeţi care vor primi Premiul Internaţional de Literatură NUX la Târgul Internaţional de Carte de la Milano, care va avea loc în perioada 26–29 octombrie 2012. Împreună cu Adrian Munteanu, vor primi această distincție poetul nord-irlandez Desmond O’Grady şi scriitorul francez Daniel Maximin.

Scriitorul Adrian Munteanu va ridica Premiul în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la Milano Linate aeroporto – Parco Esposizioni Novegro, situat în inima oraşului Milano.

Târgul Internaţional al Cărţii de la Milano este primul festival de literatură internaţională la Milano. Intrarea va fi gratuită, pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de vizitatori de pe teritoriul Italiei, atât studenţi, cât şi turişti.

Adrian Munteanu s-a născut în Scheii Brașovului, la 21 august 1948. A absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română la Constanța (profesor: Cornel Regman, asistent: Marin Mincu). Este redactor la Societatea Româna de Radiodifuziune.

A publicat volumele: Tăcerea clipei (Sonete 1), Brașov, Editura Arania, 2005; Casa fără ziduri (Sonete 2), Arania, 2006; Paingul orb (Sonete 3), Arania, 2007; Ferestre în cetate (Sonete 4), Arania, 2008; Femeie!… ( Sonete 5), București, Editura Minerva, 2009; Orele tăcerii (Sonete 6), Cluj-Napoca, Editura Dacia XXI, 2010; 7, Arania, 2011.

Colaborează cu poezie, eseistică și cronici de teatru la „Ex Ponto”, „Astra”, „Ardealul literar”, „Sinteze literare”, „Observatorul” (Toronto), „Atheneum” din Vancouver (corespondent permanent), „Dealul Melcilor”, „Apostrof”, „Oglinda Literară”, „Agero” (Stuttgart), „Respiro”. Apare cu sonete în antologiile Virtualia din Iași și pe site-urile literare www. poezie.ro, timpul.ro, poezii.ro, versuri.com si nordlitera.ro. Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Deține 21 de premii naționale de interpretare teatrală, de regie, premii la concursuri de creație literară.

În 2003 a realizat scenariul intitulat Povești fără sfârșit (regia, scenografia, ilustrația muzicală și interpretarea actoricească), cu care a întreprins un turneu de două luni în Canada.

15 comentarii la „Adrian Munteanu va fi premiat la Târgul Internaţional de Carte de la Milano”

 1. Felicitari ,domnule Adrian Munteanu ! Meritati cu prisosinta acest premiu.Talentele veritabile nu ramin niciodata neobservate ;precum adevarul,ele ies la lumina,mai devreme sau mai tirziu.Aici ,la noi, el fusese descoperit si apreciat;n-a fost decit o chestiune de timp ,ca el sa fie descoperit si in afara si ,uite,momentul a sosit.FELICITARI !
  Cu stima si admiratie,
  Teodora CARAENE

 2. Succesul tau este si al meu, succesul tau este si al nostru asa gandesc japonezii….sper ca si romanii isi vor crea un confort spiritual prin recunoasterea valorilor.E simplu si frumos precum albastrul cerului.

  Felicitari Adrian !
  La Milano, in Japonia si in Romania.

 3. Sincere felicitari! Un roman din Scheii Brasovului primeste Premiul International de Literatura NUX la Targul International de Carte de la Milano. Cu acest premiu intrati in categoria celor cu care noi romanii ne mandrim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *