Angliştii români, din nou în sesiune londoneză

shakespearologie

eveniment liber sa spunInstitutul Cultural Român din Londra organizează, în perioada 6–7 noiembrie 2015, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, Societatea Română de Anglistică şi Americanistică şi cu prestigiosul Centru Shakespeare al King’s College Londra, un centru universitar de elită dedicat studiilor modernităţii timpurii şi shakespearologiei, conferinţa internaţională intitulată Shakespeare – Memory and Commemoration. Ediţia din 2015 este cea de a treia pe care angliştii români o organizează la Londra, devenind cea mai importantă platformă de promovare a excelenţei academice româneşti în domeniul anglisticii.

londra anglisti romani

Evenimentul, găzduit de sediul din 1 Belgrave Square al ICR Londra şi de King’s College, reuneşte, pe lângă anglişti români, cercetători şi personalităţi academice din cele mai valoroase departamente de literatură engleză ale mai multor universităţi din România, Marea Britanie, Turcia, Polonia, Japonia, Taiwan şi Serbia.

william-shakespeare4

William Shakespeare

Invitaţii speciali ai ediţiei din acest an sunt două dintre cele mai cunoscute nume pe scena mondială a studiilor shakespearologice: Alycia Smith-Howard, cercetător la Royal Collection Trust şi Gordon McMullan, profesor la King’s College. Alycia Smith-Howard va prezenta lucrarea intitulată A Kingdom for a Stage: Shakespeare’s Royal Afterlives în timp ce profesorul McMullan va deschide, în plen, lucrările conferinţei cu expozeul Shakespeare and the Cultures of Commemoration: The 1916 Tercentenary.

Printre participanţii la reuniune se numără câţiva dintre cei mai influenţi anglişti din România, precum profesorii Pia Brânzeu şi Reghina Dascăl de la Universitatea de Vest din Timişoara, Mădălina Nicolaescu de la Universitatea din București şi Monica Chesnoiu de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Conferințe

Arhiva categoriei Literatură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *