Aproape totul despre iubire și sex

aproape-totul-despre-iubire-si-sex

Marți, 22 noiembrie a.c, ora 18.30, la Librăria „Luceafărul” din București (Compania de Librării București, B-dul Unirii, nr. 10), Editura Dharana în colaborare cu Prisum Internațional vor lansa volumele Aproape totul despre iubire și sex de acad. dr. Ovidiu Bojor și Maria Timuc și De la medicina clasică la Ayurveda de acad. dr. Ovidiu Bojor și dr. Laura Miclăuș.

Cu această ocazie, cantautorul Traian Chiricuță vă va încânta cu unele dintre cele mai frumoase melodii, iar actrița Doina Ghițescu va susține un moment umoristic. 

Aproape totul despre iubire și sex, Editura Dharana, noiembrie 2016 

Cartea conține 372 de pagini și este împărțită în două mari capitole. În prima parte, semnată de Ovidiu Bojor, puteți citi despre plantele care au rol de stimulare sau inhibare a sexualității în diferite regiuni ale lumii, de la China la India, de la plantele care cresc în țara noastră și până la elixirele dragostei din „Lumea Nouă”, de la plantele care pot trata disfuncțiile sexuale, precum impotența, ejacularea precoce, frigiditatea etc. și până la cele afrozidiace sau la cele anafrodiziace. Ovidiu Bojor semnează și o „parte specială” care descrie fiziologia și psihologia vieții sexuale, cauzele medicale ale disfuncțiilor sexuale și cele psihologice, incluzând aici și remedii, între care aromoterapia, dietetica sexualității și educația sexuală. Iată câteva titluri: Euforizante, excitante, halucinogene, La izvoarele medicinii tradiționale chineze, Ce sunt și cum se prepară elixirele dragostei, Unguente și tincturi afrozidiace, Erosul sau dragostea adevărată, Cauzele organice ale disfuncțiilor sexuale, Aromaterapia senzuală și emoțională etc.

Partea a doua a cărții, semnată de Maria Timuc, O perspectivă spirituală asupra iubirii și a sexualității, descrie diferite tipuri de iubire: iubirea mântuitoare, iubirea reciprocă, iubirea posesivă, iubirea necondiționată, iubirea ca lumină, iubirea spontană etc și insistă asupra recuperării legăturii dintre iubire și sexualitate, a necesității de a privi sexul în latura sa luminoasă, de energie a vieții, de energie care ne-a adus pe lume pe noi toți și care are, între altele, o funcție ascunsă, aceea de conștientizare și deschidere a ușilor care duc spre iubire și creșterea nivelului de conștiință. Câteva dintre titlurile acestui capitol subliniază necesitatea de a învăța să iubim și să recuperăm iubirea în noi înșine de câte ori o pierdem din diferite motive: Practici care ne ajută să simțim mai multă iubire, Iubirea și cele două forme ale atașamentului,  Plăcerea și gândurile nobile, Energia sexuală este incontrolabilă în absența iubirii, Fuziunea energetică și informațională prin sexualitate, Foamea de sex – o foame de adevăr și de iubire, Sexul ca act meditativ, Practica iertării, Rolul sexualității în cunoașterea de sine etc.

„Noi credem că lumea modernă afișează o dezinhibare sexuală excesivă, dar – în realitate – ea privește sexul mai mult ca act fizic, ca sursă a plăcerii, fără a pătrunde misterul energiei sale creatoare și a-l înțelege ca manifestare a iubirii și ca instrument divin de creație a ființelor vii. Ne este jenă să vorbim despre sex tocmai pentru că l-am coborât în bezna corporalității, când el este prin excelență un act non-fizic, care ne poate duce spre transcendență și iubire dacă vom înceta să-l banalizăm, să-l vindem și să-l facem doar cu trupul, nu și cu sufletul. Despre toate acestea puteți citi în cartea noastră.” – Autorii.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *