Artă și Meșteșug în Țara Oltului de Jos

Afis expozitie arta si mestesug slatina

Miercuri, 18 mai 2016, ora 17, la Muzeul Judeţean Olt din Slatina (str. Ana Ipătescu nr. 1), va avea loc vernisajul expoziţiei temporare Artă și meșteșug în Țara Oltului de Jos.

Meșteșugurile tradiționale reprezintă azi unul dintre ultimii „martori” – cum se spune în arheologie – ai unei vaste etape din istoria societății și a civilizației umane. În lunga istorie a meșteșugurilor, omul a născocit tot felul de unelte și procedee tehnice pentru a-și ușura munca și a făuri bunuri de cultură materială și spirituală, satisfăcându-și astfel atât nevoile de trai cât și aspirația spre frumusețe.

Acest demers expoziţional constituie o invitaţie la un alt fel de lectură a satului românesc încifrat de-a lungul veacurilor în creațiile culturii populare. Expunerea este orientată spre re-cunoașterea meșteșugurilor tradiționale practicate pe teritoriul județului Olt: țesutul și cusutul, olăritul, încondeierea ouălor, prelucrarea lemnului.

Printre piesele expuse se numără textile de interior, țesături, ceramică decorativă și rituală, obiecte din lemn. În economia expoziției un loc aparte îl au costumele populare de sărbătoare. Cu această ocazie, publicul vizitator va avea ocazia să admire portul popular specific zonei etnografice Câmpia Boianului, foarte puțin prezent în expoziții până în prezent.

Expoziția va fi deschisă până la data de 1 octombrie 2016.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Tradiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *