Atelier de hârtie reciclată

Fie că vorbim de tablouri, piese de mobilier sau obiecte decorative, artiștii și designerii ne demonstrează că viața unei coli de hârtie nu se termină odată ce am citit un ziar sau am despachetat un cadou.

Joi, 6 septembrie 2012, la ora 17.30, în str. G-ral David Praporgescu nr. 18 (sector 2, București) Asociația React va organiza Atelierul demonstrativ Dă viață hârtiei tale, care își propune promovarea conceptului de colectare selectivă a maculaturii și utilizarii obiectelor realizate din hârtie reciclată. În cadrul evenimentului, participanții vor fi informați cu privire la impactul pe care îl pot avea asupra mediului adoptând un comportament responsabil și vor fi învățați care este procesul de reciclare manuală a hârtiei. Sub îndrumarea specialiștilor React aceștia vor învăța sa creeze obiecte decorative din ziare vechi, maculatură și din hârtie reciclată manual.

Proiectul „Dezvoltarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale”, din care face parte acest atelier, este cofinanțat din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 și are ca obiectiv dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin înființarea a 6 întreprinderi sociale în cadrul cărora vor fi angajate 150 de persoane vulnerabile social.

Întreprinderile sociale vor derula activități în domeniul reciclării și al prelucrării hârtiei reciclate (patru dintre întreprinderi), dar și call center și reciclare mase plastice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *