Avanpremiera filmului finlandez ”Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” la Praga

Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki

Miercuri, 15 martie 2017, la ora 18.30 la cinematograful Pilotů din Praga va avea loc avanpremiera filmului Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki și o dezbatere cu regizorul Juho Kuosmanen.

Tânărul regizor finlandez Juho Kuosmanen soseşte la Praga pentru a-şi prezenta filmul de debut, Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki, premiat la Festivalul de la Cannes 2016 – Cel mai bun film la secţiunea ”Un Certain Regard”.
Evenimentul a fost organizat de KVIFF Distribution în colaborare cu proiectul Cinergy Praha, care organizează întâlniri cu cineaşti celebri pe tot parcursul anului. Discuţia cu spectatorii va fi moderată de secretara literară a Festivalului de Film de la Cannes, Vary, Louise H. Johansen.
Discuţia va fi în engleză iar filmul, subtitrat în cehă şi engleză

Filmul descrie istoria reală a boxerului finlandez care la începutul anilor ´60 se pregăteşte la Helsinki pentru cel mai important meci al carierei sale. Când este expus presiunii mass-media, a antrenorilor şi a sponsorilor, se îndrăgosteşte de Raija, o fată din satul său natal. Ziarul ”Independent” îl consideră „unul din cele mai atrăgătoare filme ale anului“, premiat mai ales pentru estetica sa, forma perfectă, performanţa autentică a actorilor principali şi scenariul original, plin de căldură şi umanism.

Filmul va intra în cinematografele din Cehia pe 16 martie 2017.

Lidia Našincová

Corespondență de la Praga

Arhiva categoriei Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *