Bilete pentru Festivalul Internațional Shakespeare

william-shakespeare-450 arcub

logo-mic-stiri-festivalul-shakespeareLa sfârşitul lunii aprilie 2014, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București aduce în Capitală unul dintre cele mai aşteptate evenimente din lumea teatrului: Festivalul Internaţional Shakespeare. Ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, manifestarea îi oferă publicului bucureștean prilejul de a viziona două spectacole inedite, Miranda şi Richard al III-lea, în viziunea a doi dintre cei mai premiaţi regizori contemporani, Oskaras Koršunovas şi Wang Xiaoying.

În serile de 27 şi 28 aprilie, la Sala ARCUB, de la ora 19.00, Teatrul OKT / Teatrul Municipiului Vilnius (Lituania), condus de Oskaras Koršunovas, va pune în scenă reprezentaţia Miranda, o adaptare a Furtunei lui Shakespeare. Văzută uneori ca o dramă socială despre „nesfârşita şi absurda luptă pentru putere”, alteori ca o zbatere a intelectualului într-o lume a mediocrităţii, Miranda este în sine ecoul sufletului lui Prospero, un alter-ego răzvrătit împotriva rezistenţei lumii la valorile culturale, raţiunea filosofică pusă în faţa pragmatismului universal. Miranda (Airida Gintautaite) şi Prospero (Darius Meskauskas) sunt două personaje aparent antagonice, create pentru a descrie lupta Raţiunii şi a Sufletului pentru acelaşi Corp. Regizorul Oskaras Koršunovas este laureat al Premiului Naţional pentru Artă şi Cultură din Lituania şi profesor de actorie la Academia de Muzică şi Teatru din Lituania.

willliam shakespeare

William Shakespeare

În serile de 29 şi 30 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Majestic a Teatrului Odeon, va fi prezent Teatrul Naţional din China cu spectacolul Richard al III-lea, o adaptare a piesei cu același nume, scrisă de William Shakespeare, în viziunea regizorului Wang Xiaoying. Aşa cum l-a modelat şi autorul, Richard este întruchiparea tiranului cu sete de putere, geniu demonic, care perturbă ierarhii şi sacrifică alianţe pentru a accede la tron şi care pronunţă sardonic „Eu sunt Haosul!”. Piesa lui Wang Xiaoying dezvăluie însă și o altă faţetă a insidiosului personaj, aceea de bărbat cuceritor al recent văduvitei Lady Ann. Pedepsit de pana creatorului său, protagonistul Richard III, măreţ întruchipat de către regizorul chinez, fascinează, scandalizează şi revoltă publicul în fiecare reprezentaţie.

logo-mic-stiri-festivalul-shakespeareCea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare se desfăşoară sub genericul „Shakespeare al tuturor”, urmând ca, din anul 2016, când se vor împlini 400 de ani de la moartea marelui Will, ediţia să poarte numele „Shakespeare pentru eternitate”.

Biletele la spectacolele festivalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete ARCUB, online pe bilete.arcub.ro şi la Casa de bilete a Teatrului Odeon,, începând de astăzi, 15 aprilie.

Preţ bilete: 55 lei (Categoria I), 45 lei (Categoria II), 35 lei (Categoria III)

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. De la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest International Jazz Festival, şi al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival.

În fiecare an, ARCUB se implică în peste 150 de evenimente culturale, al căror public depăşeşte 2 milioane de participanţi.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt principalii finanţatori ai Centrului Cultural ARCUB.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Cațavencii, Forbes.

Parteneri media online: Port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, hipmag.ro, 121.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *