Bucharest Jazz Festival, ediția a cincea

bucharest jazz festival afis

În această toamnă, orașul va răsuna pe ritmuri de jazz contemporan american, soul modern și world music fusion la cea de-a cincea ediție a Bucharest Jazz Festival, ce va avea loc între 19 și 25 septembrie 2016. Eveniment organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. ARCUB – Str. Lipscani nr. 84-90 (Hanul Gabroveni). Piața George Enescu.
Acces gratuit. 

Bucharest Jazz Festival, ediția a cincea, cu un nou director artistic – celebra cântăreață de jazz Teodora Enache. Festivalul va cuprinde în acest an:

• 5 seri de concerte live, desfășurate în Piața „George Enescu”, în cadrul cărora vor urca pe scenă legende ale jazzului românesc și internațional – cântăreața de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai erudiți și viscerali pianiști, The Kenny Werner Trio, neconvenționalul percuționist indian, Trilok Gurtu, în formula Trilok Gurtu Quartet, Mino Cinelu & Theodosii Spassov, pentru prima dată ca duo, precum și artiști aflați la debut;
• evenimente conexe la sediul ARCUB din Str. Lipscani nr. 84-90 (Hanul Gabroveni) – expoziții, conferințe, proiecții și nu numai.

Desfășurat anual, Bucharest Jazz Festival este un eveniment de primă clasă marca ARCUB, ce intenționează să devină cel mai important eveniment de jazz al Capitalei, complet integrat în contextul național și cel european. Prin plasarea unui accent puternic pe sprijinirea scenei locale, Bucharest Jazz Festival este, în același timp, o punte între jazzul autohton și cel de talie mondială și o platformă pentru explorarea celor mai noi direcții din jazzul contemporan. Misiunea lui este de a crea un mediu de excelență în muzica românească jazz și de improvizație, prin facilitarea unor unelte și practici profesionale la standarde înalte, care să sprijine viitoare colaborări între scena românească de jazz și restul lumii.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Jazz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *