Călătoria Lunii Personale în România

calatoria lunii personale

7–11 decembrie 2015, Sala Acvariu, Muzeul Național al Țăranului Român din București

eveniment liber sa spunLa sfârșitul lui august 2015, locuitorii României au putut observa un fenomen neobișnuit: Cărarea lunii, o lumină de 2000 de kilometri care a străbătut țara. Luna, precum un marker, își lăsa urma pe harta României, observând schimbările Pământului încă de la început. Și, în ultima perioadă, au fost din ce în ce mai multe… Așa că a coborât să pună lumină pe aceste schimbări, să ne ajute sa le vedem:

– Pădure bătrână de fag și pădure defrișată din Parcul Național Piatra Craiului;  
– „Pietre vii” – trovanții din Costești și cariere ale zăcămintelor epuizate din Roșia Montană;
– Biserica de piatră plină de lumină din Sântămăria-Orlea și biserica acoperită cu „apele” iazului de decantare din satul părăsit Geamăna;
– Zidurile fabricii de formaldehidă din Sebeș și gărdulețul casei din spatele CET Rovinari.

Deplasarea neobișnuită a Lunii prin România a fost înregistrată de artistul rus Leonid Tishkov prin 14 fotografii și de alți martori oculari, prin notițe, însemnări de pe hartă și înregistrări video.

luna si pamantul

Expoziția interactivă Călătoria Lunii personale în România este o invitație din partea Lunii însăși – Luna va fi „gazda”, care vă întâmpină la intrare și vă invită să creați propria fotografie cu ea: experiența de a vedea lucruri care nu se văd la lumina zilei de lucru – Fotografii artistice nocturne din locuri greu accesibile; o masă de lucru unde puteți crea propriul Poster și…o întâlnire romantică alternativă sub clar de Lună.

La deschiderea expoziției, pe 7 decembrie 2015, evident Lunea, de la ora 17.00, Leonid Tishkov va dărui fotografii din Călătoria Lunii în România tuturor pământenilor care ajung să salute Luna la Muzeul Național al Țăranului Român.

Artistul Leonid Tiskov de 2 ani fotografiază povestea lunii pe toate continentele. A călătorit cu instalația în China, Franța, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă și Arctica.

http://leonid-tishkov.blogspot.ru/search/label/the%20arctic

România, prin acest Proiect, este participantă a ARTCOP 21 Global climate art festival, care cuprinde 496 de evenimente culturale în 52 de țări.
http://www.artcop21.com/events/journey-of-the-private-moon

logo liber sa spun

Arhiva categoriei Fotografie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *