O călătorie prin lumea dansului popular european

lumea dansului

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă 15 februarie, de la 17.00, la O călătorie prin lumea dansului popular european, un concert de muzică de cameră, în compania pianistei Andreea Butnaru şi a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai Ansamblului Musica Viva. Invitată din acest concert este violonista Laura Sandru.

„Expresie a bucuriei, a comuniunii şi a ritualului, dansul, în culturile europene, este unul din marile izvoare de inspiraţie ale muzicii culte. Vă invităm la expresii de dans şi de joc care au dăinuit peste veacuri, într-o înlănţuire de partituri sonore celebre: Bach, Sarasate, Schumann, Martinu, Elgar, Monti şi Dimitrescu”. (Andreea Butnaru)

Programul concertului este:

Bach – Preludiu, Louré şi Gavotte en Rondeau pentru vioară solo

R. Schumann – Piese în ton popular pentru violoncel şi pian

P. Sarasate – Zigeunerweisen (Melodii ţigăneşti) pentru vioară şi pian

B. Martinu – Variatiuni pe teme slovace pentru violoncel şi pian

E. Elgar – Salut d’amour

Monti – Csardas

C. Dimitrescu – Dans ţărănesc

Interpretează: Andreea Butnaru- pian, Florin Mitrea – violoncel, Laura Sandru – tânără violonistă, absolventă a Liceului „G. Enescu”, studentă la clasa prof. Gabriel Croitoru, câştigătoare a numeroase concursuri şi stagii de specializare.

Acest concert se înscrie în seria evenimentelor lansate în 2012 – Dialoguri muzicale , proiect iniţiat de Fundaţia „Calea Victoriei” şi pianista Andreea Butnaru. Elementul de originalitate al acestui proiect este faptul că distanţa dintre muzicieni şi public dispare, prin dialogul din muzicienii şi participanţii de la final. Înainte de fiecare bucată muzicală vom afla poveşti despre compozitori, contextul în care au creat şi specificul bucăţilor muzicale interpretate.

Concertul de muzică de cameră este organizat în colaborare şi găzduit cu amabilitate de „Universitatea Naţională de Muzică”.

Elevii şi studenţii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe contact@victoriei.ro – şi vor participa la concert, în funcţie de locurile disponibile.

Lector: Andreea Butnaru

Data: 15 februarie 2014; Ora: 17.00

Loc: Universitatea Naţională de Muzică, Ştirbei Vodă nr. 33 – Sala „Dinu Lipatti”

Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *