Cantus Mundi ajunge în Craiova

Lansare Cantus Mundi la Craiova_2

Astăzi, 15 octombrie 2015, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a lansat la Craiova platforma Cantus Mundi. Mai mulți profesori de muzică din județul Dolj au participat la o întâlnire cu dirijorul Corului, Anna Ungureanu și cu managerul instituției, Emil Pantelimon. Întâlnirile au avut loc la Liceul de Artă „Marin Sorescu” și la Colegiul Național „Frații Buzești”. În cadrul acestora, s-a planificat dezvoltarea în zona Olteniei a Programului Național Cantus Mundi, inițiat de dirijorul Ion Marin.

Într-o primă etapă, copiii din cadrul celor 15 coruri înscrise în Program vor lua parte la repetițiile „Madrigalului” de dinaintea concertului ce va fi susținut pe 25 octombrie la Opera din Craiova, în cadrul Festivalului „Elena Teodorini”. La începutul anului viitor, peste 20 de cadre didactice vor participa la workshop-urile gratuite organizate în cadrul Programului Cantus Mundi, în urma cărora vor înfiinţa noi coruri în judeţul Dolj.

Lansare Cantus Mundi la Craiova_1

„Atmosfera caldă pe care am întâlnit-o la cele două licee emblematice pentru România mă face să cred că unul dintre cele mai active centre Cantus Mundi va fi la Craiova. Deschiderea şi pasiunea cu care platforma Cantus Mundi a fost întâmpinată constituie argumentul principal al crezului meu.”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal –Marin Constantin.

În ultima jumătate a acestui an, reţeaua Cantus Mundi s-a dezvoltat în Bârlad, Buzău, Focşani, Iaşi, Mediaş, Sfântu Gheorghe, Sibiu și Vaslui, urmând ca la mijlocul lunii noiembrie, Timişoara să fie gazda primelor workshop-uri adresate tinerilor dirijori bănăţeni.

Lansare Cantus Mundi la Craiova_4

Inițiat în anul 2011, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Programul național care își propune să unească toți copiii României a fost lansat în data de 29 septembrie 2014, la Sala Rosetti a Parlamentului României, în cadrul Galei Cantus Mundi, transmisă în direct pe TVR1 și la care au luat parte peste 700 de copii, ce au cântat împreună. Programul Național Cantus Mundi are în vedere crearea unei platforme care să cuprindă atât o bază de date extinsă de partituri online, lecții video și audio-partituri, cât și un vector de socializare și promovare a mișcării corale românești: forum moderat de specialiști, galerii foto/video, bază de date a tuturor corurilor din România.

Biroul de presă,
Programul Național Cantus Mundi

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei  Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *