Caravana TIC sau povestea unei călătorii prin lumea teatrului

caravana tic teatrul ion creanga

La început de vară se numără… planurile de vacanță! Teatrul „Ion Creangă” din București a pregătit o surpriză frumoasă ‒ intitulată Caravana TIC ‒ pentru peste 700 de copii din mediul rural, invitați să se aventureze într-o excursie de o zi alături de echipa teatrului. Surpriza ia forma unei invitații adresate micuților cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, care vor descoperi astfel atât mirajul aventurilor închipuite și trăite în spectacole, cât și tainele artiștilor și tehnicienilor care-și dovedesc măiestria pe scenă și în culise.

Afis _ Caravana TIC _2015

Proiectul se derulează în perioada mai–decembrie 2015 cu sprijinul Kaufland România, a cărui implicare generoasă a permis realizarea Caravanei TIC în regim gratuit. Astfel, pe durata celor șase luni, aproximativ 800 de persoane – copii și adulți (cadre didactice / părinți / asistenți maternali) vor participa la activitățile organizate de Teatrul „Ion Creangă”, beneficiind de un program variat de activități (spectacole, ateliere, întâlniri cu actorii) și evenimente conexe, recreative. Totodată, pentru a facilita participarea beneficiarilor, care provin din medii cu posibilități financiare reduse, Caravana TIC asigură transportul grupurilor invitate.

insula misterioasa
Insula misterioasă

În urma succesului întâmpinat la prima vizită – caravana-pilot – care a avut loc luni, 25 mai 2015, cu participarea unui grup de 40 de elevi din localitatea Comana, județul Giurgiu, Teatrul „Ion Creangă” a programat o nouă călătorie astăzi, sâmbătă, 6 iunie. Cu această ocazie, 40 de prichindei din comuna Clejani, jud. Giurgiu urmăresc spectacolul Insula misterioasă, urmând ca după spectacol să îi întâlnească pe actorii care dau viață personajelor lui Jules Verne pe scenă și să participe la atelierul de teatru coordonat de Claudia Revnic, actriță a Teatrului Ion Creangă.

banner caravana tic
Caravana TIC va continua și pe durata verii, Teatrul „Ion Creangă” programând o serie de reprezentații cu spectacolul interactiv de teatru în miniatură Cartierul poveștilor, care va avea loc în aer liber, la sediul administrativ al instituției.

Comunicat al Teatrului „Ion Creangă” din București

Video Insula misterioasă

 Vezi: arhiva categoriei Teatru

Arhiva categoriei Copilărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *