Case și oameni din București

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, Editura Humanitas şi Librăria Humanitas Kretzulescu le propun bucureştenilor o întâlnire despre Case şi oameni din Bucureşti, luni, 3 septembrie 2012, de la ora 19.00, la Librăria Café Kretzulescu.

Seara se va deschide cu lansarea celui de-al doilea volum al cărţii Case şi oameni din Bucureşti de Andrei Pippidi, în prezenţa autorului şi a arhitecţilor Nicolae Lascu şi Şerban Sturdza. Cu această ocazie, reprezentanţii ARCEN vor citi pentru public câteva fragmente din volum, care redau istoria unor case realizate de arhitecţi renumiţi şi locuite de oameni de vază ai timpurilor trecute.

Evenimentul se va încheia cu o dezbatere despre oamenii şi casele din Bucureştiul secolelor al XIX-lea şi al XX-lea.

Prin acest eveniment, realizat în colaborare cu Editura Humanitas şi Librăriile Humanitas, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN va lansa proiectul „Educaţie pentru Bucureşti”, proiect ce are ca scop încurajarea cunoaşterii istoriei Capitalei, deopotrivă a oamenilor şi a locurilor, precum şi înţelegerea importanţei peisajului urban pentru viaţa oraşului, în vederea reinterpretării spaţiului public şi a redescoperirii vieţii citadine.

Intrarea la eveniment este liberă şi se va face în limita locurilor disponibile.

Casa Oamenilor de Știință din București, fosta casă a lui Basil Assan, explorator și comerciant, primul român care a ajuns în Antarctica și care a făcut înconjurul lumii. Basil Assan este și deținătorul primului automobil din București.

2 comentarii la „Case și oameni din București”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *