Chaucer, texte paralele

geoffrey chaucer texte paralele

Ediție online

eveniment liber sa spunContemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului The Canterbury Tales. Povestirile din Canterbury de Geoffrey Chaucer. The Miller’s Tale. Povestirea Morarului. Traducere în limba română de Dan Duțescu. Texte paralele: Middle English, Modern English și limba română, editate de George Sandulescu and Lidia Vianu.

chaucer

Publicăm aceste două volume de Chaucer din două motive. Unul este literar, celălalt este mai degrabă de natură tehnică. Chaucer a fost primul scriitor englez. Întrucât opera lui este cu sute de ani mai veche decât a lui Shakespeare, ea nu este ușor de citit. Merită, însă, a fi citită, mai mult decât ne-am aștepta. Încercați și vă veți convinge. Motivul tehnic al publicării acestor două volume este traducătorul. Nu oricine s-ar fi încumetat să se apuce de această traducere. Ei bine, Dan Duțescu, prietenul și colegul lui Leon Levițchi, și-a asumat sarcina de a traduce în întregime opera lui Geoffrey Chaucer, scriitor care a trăit între anii 1340 și 1400. Atunci când vă veți apuca să-l citiți, vă va surprinde cât de accesibil și relaxat scrie. Și cât de plăcut. Și instructiv în același timp.

Nu vă supunem atenției toată opera lui Chaucer. Am ales cele mai cunoscute fragmente. Citiți-le și veți vedea că nu veți putea lăsa cartea din mână. Pe alocuri, ea vă va duce cu gândul la Boccaccio. Vă dorim să citiți cu plăcere tot ceea ce a scris Geoffrey Chaucer.

George Sandulescu și Lidia Vianu

Geoffrey Chaucer: The Canterbury Tales. Povestirile din Canterbury, editate de George Sandulescu și Lidia Vianu, se lansează oficial marți 1 martie 2016. Volumele pot fi consultate și descărcate la adresele de internet:

http://editura.mttlc.ro/chaucer-prologue.html
http://editura.mttlc.ro/chaucer-miller.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați-vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Cărți online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *