Clubul dramaturgilor: „Crimă cu pistol și bile” de Horia Gârbea

afis crima cu pistol si bile horia garbea

Institutul Cultural Român și Filialele București-Poezie și București-Dramaturgie ale Uniunii Scriitorilor din România vă invită la al doilea spectacol-lectură al anului 2016 și a patra premieră a stagiunii 2015-2016 la Clubul Dramaturgilor.

Luni 29 februarie 2016, ora 18.00, în Sala Mare a ICR din București (Aleea Alexandru nr. 28) va avea loc lectura-spectacol a comediei polițiste Crimă cu pistol și bile de Horia Gârbea. Cu: Vali Pena și Dani Popescu. În rolul victimei – autorul.

Piesa a primit premiul al II-lea în cadrul Concursului de dramaturgie pentru piese polițiste, noir, thriller organizat în anul 2015 de Teatrul Coquette. A apărut în volumul Crime Scene, la Editura Tritonic.

Horia-Garbea

Horia Gârbea

Un acuzat aparent nevinovat se confruntă cu versiuni diferite asupra unei crime care a fost, poate, doar un accident. Justiția este la fel de nelămurită ca și spectatorii. Fiecare știe mai bine cine e ucigașul. O comedie neagră, frizînd absurdul care vine deopotrivă dinspre oameni și dinspre aplicarea legii.

Un actor – un personaj, o actriță – nouă personaje!

Vali_Pena

Vali Pena

Actorii Dani Popescu și Vali Pena sunt cunoscuți și pentru întruchiparea cuplului Fred-Cleo din piesa Funcționarul Destinului de Horia Gârbea, aflată de trei stagiuni pe scena Teatrului „Nottara”, oriunde ar fi aceasta.

Clubul dramaturgilor este un proiect inițiat de regretatul critic Mircea Ghițulescu în anul 2006. În actuala stagiune, este organizat de USR prin filialele bucureștene de dramaturgie și poezie, în colaborare cu  ICR. Partener: Radio România Cultural.

Intrarea publicului este liberă.

Spectacolul va fi urmat de comentarii și discuții asupra textului.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Teatru 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *