„Colaj”, primul album al trupei TiPtiL

trupa-tiptil

TiPtiL, trupă înfiinţată în toamna anului 2009, aduce laolaltă ritmuri funk, jazz, drum’n’bass, dance, raggae, alternativ, post punk, împletite cu vibrații pozitive.

Formația a susținut concerte atât în cluburi, cât și în săli de spectacole din țară, dar și din în străinătate. Trupa deține în palmares și numeroase apariții tv, fiind invitată frecvent la una dintre cele mai cunoscute show-uri culturale de televiziune, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR.

După cinci ani de activitate, trupa TiPtiL lansează în 2014 primul album: Colaj, vineri 1 august 2014, ora 20.00, la BackYard Garden & Pub, str. Popa Nan, nr.5, sect. 2, Bucureşti.

Muzica şi versurile sunt originale şi poartă semnăturile membrilor trupei.

tiptil album colaj afis

Materialul a fost înregistrat în studiourile SAE Bucharest și FAT Studios, fiind mixat și masterizat de Tudor Olaru și Mugurel Coman. Grafica albumului „Colaj” este realizată de Alexe Popescu, iar fotografiile sunt semnate Mihai Barbu.

Colaj are și un invitat – Bufu (Cheia Soul), iar primul single, Imaginea ta, beneficiază și de un videoclip semnat Tudor Olaru.

Lansarea albumului va fi urmată de un turneu național, TiPtiL urmând să ajung în unele dintre cele mai importante orașe din țară.

Printre cele mai importante apariții live TiPtiL se numără:

Stufstock Newcomers (2010) – finalistă şi câştigătoare a premiului de jazz al Fundaţiei pentru Tineret Buzău;

Global Battle of the Bands (2010) – finalistă;

Festivalul „Bluzău” – 2010

Festivalul „B’ESTFEST” – 2011

Festivalul „Club A” – 2011

În anul 2011, la invitaţia Institutului Cultural Roman din Berlin, TiPtiL a reprezentat România, susţinând un concert în cadrul evenimentului Romanian Music Nights la Berlin. De asemenea, TiPtiL a fost prezentă cu două concerte în cadrul ediţiei a zecea a festivalului TiFF, inclusiv la petrecerea de închidere a evenimentului. Formația a performat live și în cadrul studioului Radio 3Net „Florian Pittiș”, în cadrul proiectului Sala de Repetiții.

tiptil

Bagajul muzical al trupei TiPtiL are greutate adunată din experienţa muzicală variată a fiecaruia dintre membri săi:

Ioana Constantin (voce), motivată, emotivă, visătoare, îndrăgostită de jazz și Ella Fitzgerald, vine zâmbind în călătoria familiei TiPtiL.

Bujor Stoicovici (chitară bas, contrabas) este un bigam profesional, pasionat în egală măsură de două laturi, cea artistică şi cea inginerească.

Silvana Helal (voce), emoţie, pasiune şi efervescenţă, o combinaţie de elemente care încearcă să demonstreze că muzica transformă, uneşte şi dăruieşte.

Cristian Creţu (chitară electrică și acustică), chitarist şi iscusit lutier, realizând chitare electrice extraordinare şi chiar un contrabas electric, declară despre meseria sa că e un pic de viciu care i-a intrat în sânge de prea mult timp.

Ciprian Moisescu (tobe), perseverent și intuitiv, a cântat cu numeroase formaţii din România. Bun pedagog, a ales să treacă hobby-ul la un alt nivel, cel de profesor de tobe.

EVZ.ro: „Cu un stil aparte, definit ca jazzaggaefunkdancefun, TiPtiL este un proiect inedit.”

Metalfan.ro: „O trupă originală, cu muzicieni excepționali și voci feminine excelente.”

Mixtopia.ro: „Silvana Helal și Ioana Constantin, vocile TiPtiL puternice și senzuale, dau glas sunetului sofisticat și original al celor trei instrumente mânuite cu dibăcie de Bujor Stoicovici (contrabas), Ciprian «Laurentze» Moisescu (tobe) și Crețu (chitară).”

Let’sRock.ro: „TiPtiL te provoacă să trăieşti muzica cu toate simţurile şi să descoperi un stil pe care îl vei iubi, dacă eşti la fel de îndrăzneţ.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *