Comediile lui Caragiale în viziunea lui Sică Alexandrescu: „O noapte furtunoasă”

A doua emisiune audio-video din seria celor dedicate montărilor regizorului la Teatrul Național Radiofonic și pe scena Teatrului Național din București.

Așa cum menționam în textul de prezentare al Portalului „Centenar Caragiale”, Cu emoțiune, în pagina Emisiuni, dar și în ferestrele din dreapta paginii Home a acestui portal vor fi postate 12 emisiuni de circa 30–40 minute, în format audio-video, realizate timp de un an. Din câte știm, acest format de emisiuni audio-video, practic filme cu caracter documentar, reprezintă o noutate la Radio România.

Primele patru emisiuni din această serie sunt dedicate montărilor regizorului Sică Alexandrescu, difuzate în premeră în perioada decembrie 1951–ianuarie 1952, cu prilejul aniversării centenarului nașterii lui Caragiale. Prima din seria celor patru comedii, care s-a difuzat la Radio, mai exact pe posturile București 1 și Craiova, a fost D’ale carnavalului, în seara zilei de 28 decembrie 1951, spectacol căruia i-am dedicat cea dintâi emisiune. A doua dintre acestea patru emisiuni dedicate regizorului Sică Alexandrescu reface contextul difuzării în premieră a comediei O noapte furtunoasă, în 20 ianuarie 1952.

Puteți viziona noua emisiune pe Portalul „Centenar Caragiale”.

Costin Tuchilă, Pușa Roth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *