Comunicat de presa Mediasind


Va prezint alaturat comunicatul de presa pe care Mediasind l-a formulat, in legatura cu gestul fara precedent petrecut astazi in Parlamentul Romaniei. Sunt si eu alaturi de colegul meu din TVR!

Organizaţie reprezentativă pentru ramura mass-media, membră cu drepturi depline în Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România – CSDR

Casa Presei, Piaţa Presei Libere nr.1, corp B3, etaj 1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701
Tel: 0372 15 01 89; Fax: 0372 87 10 86; E-mail: office@mediasind.ro, www.mediasind.ro

Reacţia FRJ MediaSind faţă de protestul lui Adrian Sobaru

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind este alături de suferinţa colegului Adrian Sobaru, angajat al Societăţii Române de Televiziune, membru al Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV, afiliat MediaSind.

FRJ MediaSind consideră că gestul disperat al colegului nostru este determinat de politica iresponsabilă şi inumană promovată de Guvern împotriva propriilor cetăţeni, precum şi de hotărârea actualei puteri de a nu accepta nicio formă de dialog cu partenerii sociali.

În dimineaţa zilei de 23 decembrie a.c., în timpul şedinţei în care se dezbătea moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, Adrian Sobaru s-a aruncat, în semn de protest, de la balconul Parlamentului, strigând „Pentru tine, Boc ! Asta este viaţa pe care o trăim noi!
El purta un tricou pe care era scris „ Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri, libertatea!” În timp ce era transportat pe targă, acesta a mai avut puterea să strige Libertate!
Adrian Sobaru în vârstă de 43 de ani, are doi copii, dintre care unul suferă de autism, familia sa având mari probleme financiare pentru asigurarea tratamentului necesar, în urma eliminării de către guvern a unor drepturi pentru copiii cu deficienţe.

FRJ MediaSind şi Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV vor sprijini prin toate mijloacele, inclusiv financiar, pe Adrian Sobaru şi familia sa. FRJ MediaSind atrage atenţia că acest caz nu este unul izolat. În data de 18 noiembrie a.c. un alt angajat al televiziunii publice, în vârstă de 45 de ani, s-a spânzurat din cauza situaţiei financiare precare în care se afla.

FRJ MediaSind face un apel la membrii săi aflaţi în situaţii disperate să nu aleagă ca soluţie de rezolvare a problemelor astfel de proteste care pun în pericol viaţa sau integritatea fizică. Cerem guvernanţilor să pună capăt actualei politici inumane îndreptate împotriva propriilor cetăţeni, deoarece disperarea populaţiei a atins cote dramatice.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind reprezintă peste 9000 de membri din presa scrisă, on line, radio, televiziune, edituri, tipografie şi difuzare. Este membru cu drepturi depline al:
Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România.
Organizaţii afiliate:
Federaţia Sindicatelor Jurnaliştilor şi Tipografilor din România | Federaţia Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune | Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din Televiziune | Sindicatul 2002 din Societatea Română de Televiziune | SJP din Agenţia Naţională de Presă Agerpres | Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii | SZR – Federaţia Sindicatelor din Întreaga Presă |Sindicatul Liber din SC Rodipet SA | Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova

2 comentarii la „Comunicat de presa Mediasind”

  1. Ce trist e să vezi că problemele financiare pot să ducă la o asemenea disperare! Acesta nu e un semnal de alarmă, e numai un exemplu (din păcate) că mulți colegi din presă și oameni bine pregătiți din multe instituții se confruntă cu adevărate situații dramatice, care ar putea fi evitate. Am doi copii și mă bucur că nu s-au născut în România! Sper ca acest om să se recupereze cât mai repede și să aibă forța să lupte pentru familia lui!

    1. Ana, suntem aceeasi generatie. Chiar am facut impreuna meditatii la romana pentru facultate, daca mai stii. Si iti inteleg reactia, pentru ca ai prins, ca si mine, ceva din alt set de valori. Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa mergi in Spania. Si te salut cu mare drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *