Concert de jazz și blues

jazz blues la un ceai

Mădălina Petre și Roxana Stroe își dau întâlnire vineri, 8 iulie 2016,  la ora 20.00 în grădina ceainăriei „La un Ceai” din București (str. Luigi Cazzavillan nr. 25). Repertoriul concertului este alcătuit din lucrări aflate la confluența dintre blues și jazz, astfel încât varietatea temelor alese vă va purta într-o călătorie uluitoare și distractivă, de la piese precum Route 66 sau Mercy, mercy, mercy până la I don’t know enough about you sau Frim, fram saouce.
Rezervări la 0734 195 395 (apel sau sms)
Suport artiști: 25 de lei.

Mădălina Petre Ioana studiază muzica de la 9 ani. A urmat cursurile Universității de Muzică din Bucureşti și ale Conservatorului Superior din Trieste, Italia, secţia Chitară Clasică. Tehnica vocală a dobândit-o în paralel cu studiul chitarei, experimentând diverse genuri muzicale dar păstrând întotdeauna arta improvizaţiei ca centru gravitaţional al orientării ei muzicale. A cântat alături de instrumentişti ca: Emil Bizga, Antal Pusztai, Alex Man, Sorin Romanescu, Mihai Iordache, Cătălin Milea, Alexandru Olteanu, Alex Kocsis, Adrian Flautistu, Ciprian Pop.

Roxana Stroe este fiica cunoscutului baterist constănțean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues din ţară, absolventă de masterat la Universitatea Națională de Muzică din București, secția Jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Direcția 5, Ovidiu Lipan „Țăndărică”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowma și alții. A activat ca titulară în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a scos albumul Capra vecinului), în formația cântăreței de muzică pop Nicola, Red Cat Bone, Balcanamera Band (formația tatălui său, Corneliu Stroe, cu care a participat la numeroase festivaluri de jazz și blues, și cu care în 2012 a concertat în Spania, în orașele Alicante și Villena, sub egida Institutului Cultural Român). Din 2008 și până în prezent are propria sa formație, Foxy Lady Band, dar în același timp activează și în diferite alte proiecte de jazz și blues.

Un concert susținut de Radio România Cultural.

Parteneri Media: Concerte-azi.ro, Urban.ro, Inoras.ro, Sapte Seri, Subversiv.info, 100 locuri din Bucuresti, Zile și Nopți, Coțofana urbană, Anyplace.ro, Bookblog.ro, Feeder.ro, IQool, Teen Press, Umblat.ro, România Pozitivă, Mama pe Toc, Ro Events, Asociația Culturala Sarang Hanguk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *