Concert de Ziua Femeii la Teatrelli

concert 8 martie

De 8 martie, de Ziua Femeii, la ora 20.00, Teatrelli (Piaţa Aalexandru Lahovary, nr. 7, Bucureşti) aduce în dar doamnelor și domnișoarelor concertul Light Up The Classics, susţinut de Classic Beat Orchestra. Classic Beat Orchestra (Mischa Simeonov – pian, Emanuel Vots – violă, Gabriel Cîrcea – percuție, Mihail Grigore – violoncel) este singura trupă din România care readuce muzica clasică în actualitate.

Mischa Simeonov, fondatorul și liderul proiectului, a venit cu ideea de a îmbina muzica clasică cu ritmuri moderne pur întâmplător, cum se întâmplă de altfel cu toate ideile mari. În vremea studenției, în Anglia, aflat la o petrecere în campus, pe hol a auzit dintr-o cameră muzică electronică și din alta muzică clasică și atunci i-a venit ideea proiectului. Improvizațiile sunt elementul distinctiv al fiecărui spectacol, transformând fiecare concert într-un eveniment unic. Classic Beat Orchestra s-a născut din dorința de a combate ideea potrivit căreia muzica clasică este apanajul exclusiv al elitelor și, totodată, de a o reîmprospata în spiritul modernității. După structura unei piese de jazz, fiecare instrumentist are prevăzute solo-urile sale, iar improvizația este nelipsită, spre deliciul publicului.

În program: Preludiu și Toccata de Bach, Bolero de Ravel, Nocturne de Chopin, Air, Pattern, Drops, Romeo și Julieta de Prokofiev, Tatata, Satie, Dobro dance.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *