Concert-eseu susținut de Aurelian-Octav Popa și Verona Maier

aurelian octav popa afis

eveniment liber sa spunÎn cadrul stagiunii muzicale „Iosif Sava” 2014–2015 a Fundației ACCUMM, miercuri, 18 martie 2015, ora 19.00, la Palatul Suțu din București va fi prezentat un Concert-eseu susținut de Aurelian Octav Popa (clarinet) și Verona Maier (pian). 

În program: piese de Bach, Händel, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn-Bartholdy, Weber, Ravel, Debussy, Rimski-Korsakov, Milhaud.

Intrarea este liberă.

recital-aurelian-octav-popa

Aurelian-Octav Popa a studiat la Liceul „Matei Basarab”, Liceul de muzică și Conservatorul din București, după care a urmat stagii de perfecționare la Paris și în SUA, apoi cursurile de dirijat susținute de Sergiu Celibidache la Trier. A obținut premii la concursuri internaționale, mai intâi la „Primăvara la Praga” – 1959, fiind primul instrumentist român care a obținut Premiul I în străinătate, apoi la Budapesta – 1956, Birmingham – 1966, Utrecht și Geneva – 1967. A cântat în primă audiție în România piese camerale ale unor compozitori importanți ai secolului XX: Bartók, Stravinski, Berg, Schönberg, Messiaen, Honegger și concerte cu orchestră: Concertul pentru clarinet de Aaron Copland (dirijor compozitorul), Concertul de Hindemith (dirijor Constantin Bobescu), Preludii de dans de Lutoslawski (dirijor Serge Baudo), Scaramouche de Darius Milhaud (dirijor Cristian Mandeal), Concertul de H. U. Lehmann (dirijor Paul Popescu) și altele.

verona-maier

Născută la 31 decembrie 1961, în Bucureşti, Verona Maier începe studiul pianului la vârsta de 6 ani, la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr. 2 din Bucureşti, iar din 1975 devine elevă a Liceului de Artă „George Enescu” din Bucureşti, pa care îl absolvă în 1980. În vara aceluiaşi an este admisă la Universitatea de Muzică din Bucureşti, unde îşi încheie studiile la clasa de pian a profesoarelor Ioana Minei şi Ana Pittiş, obţinând Diploma de Licenţă în 1984. În 1983 este deţinătoarea unei burse de studii din partea Guvernului francez pentru cursurile de pian ale Academiei de Vară de la Nisa. Din 1990 este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică – Bucureşti, fiind în prezent lector la catedra de muzică de cameră. În 2006 a obţinut titlul de Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în urma susţinerii tezei Alegerea spontană a tempourilor pentru preludiile şi fugile din Clavecinul bine temperat de J. S. Bach. Debutul pe o scenă de concert a avut loc în 1970 în Bucureşti (într-un concert sărbătorind bicentenarul naşterii lui Beethoven). A desfăşurat în continuare o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară cât şi în străinătate: Italia, Elveţia, Franţa, Grecia, Ungaria, Germania, Slovacia, Austria, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Suedia, Anglia, Cehia.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *