Concert extraordinar Dulce Pontes şi Marcel Pavel

concert foto dulce pontes marcel pavel

eveniment liber sa spunTimbrul inconfundabil şi întinderea vocală ieşită din comun sunt elementele ce i-au conferit solistului Marcel Pavel statutul de invitat special în cadrul concertului pe care îl va susţine Dulce Pontes la Bucureşti, duminică, 9 februarie 2014, la Sala Palatului. Marcel Pavel va cânta în duet cu regina muzicii fado, care în decursul timpului şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli.

La rândul său, în decursul unei cariere de peste 15 ani, Marcel Pavel a mai colaborat cu alte nume reprezentative ale scenei româneşti şi internaţionale, printre care se numără: Toto Cutogno, Boney M, Smokie sau sopranele Irina Iordachescu şi Crina Zancu.

Considerată demnă urmaşă a Amaliei Rodrigues, Dulce Pontes a cucerit lumea cu albumul Lágrimas, material ce include şi emblematica piesă Canção do Mar, care se regăseşte pe coloana sonoră a producţiei hollywoodiene Primal Fear, cu Richard Gere în distribuţie. „Làgrimas” rămâne unul din cele mai bine vândute albume din toate timpurile, în Portugalia.

Dulce_Pontes

Dulce Pontes

Colaborarea cu legendarul compozitor Ennio Morricone, demarată în 1995 cu albumul A Brisa do Coração este un alt segment din cariera artistei, încununat de elogii. Ennio Moricone a elaborat pentru Dulce Pontes compoziţii ce scot în evidenţă „amplitudinea ei vocală şi calităţile cameleonice atât de complete şi incredibil de variate, păstrând totuşi conotaţiile de fado portughez.” Iar punctul de vârf al colaborării a fost atins în 2003, o dată cu lansarea albumului Focus, ce i-a adus solistei un disc de aur în doar 20 de zile.

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris şi la International Forum Hall din Tokio, Dulce Pontes revine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie pentru un concert ce va face inimile să tresară însufleţite de inflexiunile răscolitoare ale muzicii fado.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *