Concert-lecție susținut de soprana Mirela Zafiri

Duminică 18 septembrie 2011, la ora 18.00, în Parcul Herăstrău din București, pe pajiștea „Pescăruș”, soprana Mirela Zafiri va prezenta un Concert-lecție. Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului „Roaba de cultură”, desfășurat de Asociația Green Revolution în parteneriat cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), care oferă gratuit alternative active pentru petrecerea timpului liber, prin întoarcerea la valori, cultură și dialog.

Absolventă a Universității de Muzică din București, doctor în muzică, Mirela Zafiri este prim-solistă a Operei din Brașov. Cu un repertoriu amplu, divers, excelând în anii din urmă în roluri din operele lui Donizetti (Lucia din Lucia di Lammermoor, Norina din Don Pasquale, Maria din Fiica regimentului), Bellini (Amina din La sonnambula, Giulietta din I Capuleti ed i Montecchi), Rossini (Rosina din Bărbierul din Sevilla), Puccini (Musetta din Boema), Mozart (Susanna, Nunta lui Figaro), Verdi (Gilda din Rigoletto), Gounod (Juliette din Roméo et Juliette) dar şi în operetă (Adele din Liliacul de Johann Strauss sau Christel din Vânzătorul de păsări de Zeller), Mirela Zafiri este totodată şi o excelentă cântăreaţă de lied, una dintre cele mai bune pe care le avem astăzi, abordând cu succes atât repertoriul clasic, cât şi cel contemporan. În plus, beneficiind de un registru amplu, de aproape patru octave, foarte rar pentru o soprană lirică, şi de o disponibilitate deosebită, care provine într-o măsură din maniera naturală de abordare a sunetului, în alta din tipul de educaţie muzicală pe care îl face vizibil, a abordat cu succes şi genuri complet diferite, ca jazzul sau cântecul tradiţional, ori formule moderne de cânt care împletesc stilul pop cu cel clasic.

Pe lângă rolurile din teatrele lirice românești, Mirela Zafiri a susținut peste 120 de concerte de arii cu orchestră în Italia, România și Spania, a înregistrat 8 CD-uri, a fost invitată la numeroase festivaluri naționale si internationale. Mirela Zafiri a câştigat peste 20 de premii și distincții, atât în România, cât şi în străinătate.

Costin Tuchilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *