Concerte ale Corului „Madrigal – Marin Constantin”

Madrigal-Concert Gura Raului

La sfârșitul lunii septembrie 2016, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut un turneu în județul Sibiu, concertând în cadrul Sibiu Opera Festival și la Centrul Cultural „Ioan Macrea” din Gura Râului.

Concertul de la Gura Râului, dirijat de Anna Ungureanu, a avut loc pe 25 septembrie, de la ora 18.00, în fața unei săli arhipline, la Centrul Cultural „Ioan Macrea”. În deschiderea „Madrigalului” publicul i-a aplaudat pe copiii din Corul „Concertino”, înscris în Programul Național Cantus Mundi, dar și pe artiștii Ansamblului „Floare de bujor”. Evenimentul a fost cu adevărat inedit, marcând 28 de ani de la primul concert al „Madrigalului” la Gura Râului, susținut în 1988, din dorința maestrului Marin Constantin.

Madrigal&Cantus Mundi la Gura Raului

La Gura Râului

Pe 27 septembrie, de la ora 19.00, Biserica Evanghelică din Sibiu a găzduit Concertul extraordinar susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Sibiu Opera Festival. Programul a cuprins lucrări din repertoriul românesc și internațional contemporan, dirijate de Anna Ungureanu. Totodată, la repetiții au luat parte și cadre didactice care, prin activitatea lor, reprezintă în zona Sibiului Programul Național Cantus Mundi.

Madrigal la Marie Curie_3

De Ziua Internațională a Muzicii, Corul „Madrigal” a concertat la Spitalul „Marie S. Curie”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii, serbată la nivel mondial pe 1 octombrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a oferit un concert copiilor și cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” – Budimex București.

Programul a inclus piese ritmate, din repertoriul românesc, iar bucuria a fost împărtășită de ambele părți ale scenei: publicul prezent în sala de festivități a spitalului a fredonat alături de Cor melodiile copilăriei.

„Dacă anul trecut am organizat Ziua Porților Deschise, anul acesta, de Ziua Internațională a Muzicii, ne-am dorit să venim acolo unde posibilitatea de a ajunge într-o sală de concert este mai redusă. Bucuria cu care am fost întâmpinați ne-a copleșit! Am fost emoționați și onorați să ne aflăm în fața unui asemenea public!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Madrigal la Marie Curie_2

La Spitalul „Marie S. Curie”

„Copiii sunt sinceri, sunt inocenți – le-ați văzut fețele. Ei exprimă exact ceea ce este și exprimarea lor a fost de totală bucurie” – medicul Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Spitalul „Marie S. Curie”.

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi.

Prima zi internațională a muzicii a avut loc pe 1 octombrie 1975, fiind organizată de către Consiliul Internațional al Muzicii (International Music Council — IMC) al UNESCO. Inițiatorul acestui demers este celebrul violonist și muzicolog Yehudi Menuhin, la vremea aceea fiind președintele Consiliului. De peste patru decenii, 1 octombrie a devenit, la nivel mondial, un prilej de apreciere a contribuției pe care o are muzica în comunitate și de promovare a tuturor genurilor muzicale.

Biroul de presă
Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *