Concerte de familie

concerte afis

Federația de Artă, Muzică și Sport, acreditată de Camera Deputaților (Parlamentul României) și Parlamentul European, organizează, joi 26 martie 2015, începând cu ora 19.00, ciclul de concerte Bucuriile muzicii la Teatrul Elisabeta din București.

Protagonista evenimentului cultural este Orchestra „Chromatic București” (orchestra privată din România), condusă de dirijorul Andreas Mihăiță. Iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să asculte lucrări celebre, precum Anotimpurile de Vivaldi, dar și opusuri semnate de Rameau, Grieg, Elgar și alții.

Concertul de la sfârșitul lunii martie scoate în evidență un nou concept internațional, cel de „concerte de familie” și se adresează deopotrivă copiilor, dar și adulților. De asemenea, toate concertele sunt susținute de o orchestră simfonică și nu de ansambluri camerale și de soliști, în acest fel repertoriul fiind mult mai bogat și variat. Dirijorul orchestrei va oferi publicului nu numai un concert de educație muzicală, ci va aduce în plus date și informații de cultură generală: lucruri, fapte, evenimente, capodopere, cu lucrările pe care le va interpreta.

dan-puric

Dan Puric

Invitatul special al evenimentul este celebrul actor, eseist, autor și regizor de teatru Dan Puric, care va vorbi audienței despre importanța femeilor în viața noastră, despre religie și Dumnezeu și semnificația celor patru anotimpuri.

Dan Puric a primit nenumărate premii naționale și internaționale pentru activitatea sa profesională, printre care amintim: Crucea Casei Regale a României (2009), Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală (2002), Ordinul Național Steaua României în grad de cavaler – pentru servicii excepționale în cultură (2000) etc.

„Tinerii și părinții vor avea o privire globală asupra perioadelor istorice, epocilor creatoare și a stilurilor și vor pleca de la concert mai bogați spiritual și cultural, mai elevați, pentru că lumea este avidă de frumos, adevăr și cunoaștere. Credem cu tărie că societatea s-a săturat de lucrurile urâte și dorește să se întoarcă la frumos, la lucrurile plăcute, la lucrurile simple dar profunde”, declară Cristian Munteanu, președintele Federației de Artă, Muzică și Sport.

Biletul costă 50 lei și poate fi procurat de la sediul Teatrului Elisabeta din București direct la casa de bilete a teatrului sau online (24/24) – pentru toate spectacolele Teatrului Elisabeta cât și pentru alte spectacole și concerte din București sau din țară – pe www.bilet.ro.
Program casa de bilete: zilnic, orele 10.00–22.00.

Telefon: 0727.703.703

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook, http://www.facebook.com/artamuzicasport.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *