Concurs: Povestiri despre ie

povestiri despre ie concurs

Foto: creație Valentina Vidrașcu, copyright Marius Bărăgan, styling Marian Pălie

Dragi consumatori de cultură pe pâine, se apropie Noaptea Institutelor Culturale, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii. Anul acesta vom sărbători pe 14 iunie, aproape toată noaptea, așa cum v-am obișnuit la edițiile precedente.

Nu vă dezvăluim acum programul Institutului Cultural Român, dar vă invităm să participați la un concurs de texte literare Povestiri despre ie, organizat în parteneriat cu Revista de Povestiri.

Uneori curajul contează mai mult decât talentul literar. Tot ce aveți de făcut este să scrieți un text de 2000 semne (+/- 5%), în care să ne spuneți o poveste – din realitatea sau irealitatea imediată – despre ie. Da, despre ie – acel obiect vestimentar tradițional românesc, readus în discuție de mulți designeri contemporani. Căutăm povești despre ii moștenite, ii desenate, ii cumpărate sau ii purtate în momente care merită împărtășite.

Vă rugăm să ne trimiteți textele voastre la adresa povestiri@icr.ro, până luni. 10 iunie 2013, ora 10.00 și să ne scrieți numele complet și datele de contact (e-mail, telefon) pentru a putea fi contactați.

Juriul va fi compus din Simina Diaconu (editor, „Revista de Povestiri”) și un reprezentant ICR.

ie romaneasca

Și încă ceva important! Ca recompensă, nu veți câștiga doar experiență și o opinie despre textul vostru literar, ci și premii oferite de Bitdefender și Editura ICR. Cele mai bune trei texte vor primi licențe antivirus de la cea mai apreciată companie românească din domeniul IT, precum și albume de la Editura ICR. Iar dacă veți reuși să impresionați juriul, Revista de Povestiri vă va publica textul pe site. Nu în ultimul rând, studioul de fotografie HeartMatesStudio va transpune cea mai frumoasă povestire în imagini, într-o ședință foto artistică.

De ce ne-am gândit să organizăm un concurs de texte despre ii? Fiindcă la Noaptea Institutelor Culturale vom organiza și o expoziție de obiect, în parteneriat cu Designist, și tot atunci vă vom oferi și cărți poștale cu lucrări ale unor tineri designeri care folosesc în creațiile lor elemente tradiționale. Și pentru că ne plac iile. Și pentru că ne place să citim povești.

Succes!

Partener: Radio România Cultural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *