Concursul Naţional de Poezie ,,Dor de Dor”

dor de dor revista

Revista literară ,,Dor de Dor”, înfiinţată în urmă cu 12 ani şi condusă de scriitorul Marin Toma, organizează anul acesta Concursul Naţional de poezie ,,Dor de Dor” pe data de 14 august 2016, în frumosul Complex turistic ,,Elisa”, judeţul Călăraşi, proprietate a domnului Petre Dinei împreună cu Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Tradiţiilor Naţionale Călărași.

La acest concurs dedicat în primul rând poeziei clasice dar și celei pentru copii există secțiuni pentru proză, proză satirică, teatru, reportaj literar, eseu, epigramă, pictură, fotografie artistică, cu temă la alegere. Lucrările se vor trimite pe adresa de e-mail: marintoma@gmail.com până la data de 10 iulie 26. După această dată lucrările nu se vor mai trimite comisiei de jurizare.

La acest concurs pot participa creatori din întreaga ţară, indiferent de vârstă, membri şi nemembri ai unor uniuni de creaţie, membri ai Uniunii Scriitorilor din ţară şi scriitorii din diaspora, membri şi nemembri ai Uniunii Scriitorilor. Comisia de jurizare formată din critici literari şi de artă, poeţi, scriitori, artişti de imagine, va acorda pentru fiecare secţiune câte trei premii dotate cu Diploma ,,Peștișorul de aur”, premiul I, II şi III şi menţiunile I, II şi III. Premiile constau în diplome, bani (dacă se vor găsi sponsorizări) şi publicarea în revista ,,Dor de Dor” din lunile august, septembrie şi octombrie.

Concurenţii vor trimite 5 poezii, dintre care una dedicată poetului naţional Mihai Eminescu (poate fi odă, baladă, glossă, doină), 5 epigrame, o proză scurtă (poate fi şi satirică de maximum 12 pagini), o piesă de teatru, tot de maximum 12 pagini. Ambele pot fi în word, font Arial 11 sau Times New Roman, font 12.

Pictorii vor trimite un singur tablou reprezentativ. Aceste lucrări (tablouri) vor fi expediate până la data de 10 iulie 2016 pe adresa: Toma Marin, Strada Albatros, nr. 1, localitatea Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, cod 917055. Tablourile vor fi înrămate cu rame uşoare.

marin toma

Marin Toma

Relaţii la telefon: 0231.580.293 (până în 30 martie 2016) și 0242.643.722 după 30 martie 2016 şi mobil 0787.658.808 (Marin Toma şi Doina Săbădeanu ). Rezultatele concursului se vor publica în presa locală şi în revista ,,Dor de Dor” după data de 10 iulie 2016.

Faza finală a concursului va avea loc pe data de 14 august 2016, ora 13.00, la Complexul turistic ,,Elisa” judeţul Călăraşi. Eventualele modificări de program vor fi comunicate din timp concurenţilor. Pentru a ajunge la Complexul turistic ,,Elisa”, din orice direcţie, oraş, comună se ajunge mai întâi în Bucureşti, iar de aici se iese pe şoseaua veche ce duce spre mare (DN3A) la aproximativ 38 de km de București. Se poate ajunge cu mașina sau cu microbuze care circulă din oră în oră din Bucureşti-Obor. O maşină special pusă la dispoziţia premianţilor va aştepta la intersecţia şoselei ce iese din localitatea Belciugatele cu şoseua DN3A pe parbrizul căreia scrie: PENTRU CONCURSUL „DOR de DOR”. Până atunci, relații între orele 10.00–22.00, în fiecare zi.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei Poezie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *