Conferință Națională dedicată firmelor de exercițiu

conferinta nationala firme exercitiu

IDEE – Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării in Educație în parteneriat cu Editura SIGMA SRL şi Asociatia „EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” a susținut Conferința națională dedicată firmelor de exercițiu create în cadrul proiectului european POSDRU/175/2.1/S/151627 „IDEE pentru o societate bazată pe cunoaştere”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 21 noiembrie 2015, in intervalul 9.00–14.00, în București, Hotel IBIS Gara de Nord și s-a bucurat de prezența a peste 100 de participanți din rândul inspectorilor școlari, a profesorilor – experți în proiect, a elevilor din licee în cadrul căror s-au înființat firme de exercițiu, ai partenerilor sociali, partenerilor din proiect, cât și reprezentanți mass-media.

Conferința dedicată firmelor de exercițiu a debutat cu prezentarea partenerilor implicați în proiect. Astfel, din partea IDEE – Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării in Educație, ca Lider de Parteneriat, a luat cuvântul d-na Camelia Dana Cristea, din partea Editurii SIGMA SRL, ca Partener 1, a vorbit dl. Boris Singer iar prezentarea implicării Asociației „EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”, ca Partener 2, a fost realizată de dl Emil Costel Târâlă. Rezultatele obținute în urma a 10 luni de implementare,au fost prezentate de managerul de proiect, dl Ovidiu Ionescu, precizând pentru fiecare activitate în parte obiectivele vizate și rezultatele obținute, cât și impactul proiectului la nivel național.

Despre modul în care firmele de exercițiu își vor derula activitatea după finalizarea proiectului, asigurând sustenabilitatea acestuia, a vorbit d-na profesor Mariana Georgeta Ciobanu, consultant înființare firme de exercițiu. Feedback-ul primit din partea experților implicați în proiect și a elevilor din grupul-țintă, aspectele de îmbunătățit și punctele tari ale implementării proiectului au fost prezentate de dl Simion Ilie, Responsabil Monitorizare și Raportări.
Coordonatorii firme de exercițiu, asistenții firme de exercițiu și experții intervenții firme de exercițiu au susținut prezentări emoționante, în care au subliniat munca și implicarea profesorilor și elevilor din firmele de exercițiu, evenimentele organizate și livrabilele create în proiect – reviste și oferte de turism interne și internaționale. Astfel, d-ra Florentina Gancea, d-ra Bianca Macovei, d-ra Diana Elena Nădejde, d-na Nadia Popa, d-na Gabriela Angela Caracaș și d-na Nicoleta Spiridon au realizat, prin prezentările și intervențiile lor, un adevărat „film” al derulării proiectului. În cadrul sesiunii denumită Schimb de bune practici, elevi și profesori prezenți la conferință au împărtășit din experiența acumulată în cadrul proiectului, au făcut cunoscute lecțiile învățate și au subliniat necesitatea dezvoltării de proiecte similare în învățământul românesc pentru a stimula și dezvolta spiritul antreprenorial în rândul tinerilor.

Pentru mai multe detalii şi informaţii despre eveniment şi proiect vă invităm să accesați site-ul proiectului www.idee-exe.ro, și să dați Like paginii de Facebook, https://www.facebook.com/ideeexe/?fref=ts.

 Vezi: Arhiva categoriei Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *