Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în Moldova: 4 recitaluri, 3 zile, 2 orașe

Madrigal la Teatrul Municipal din Focsani

În perioada 3–5 iulie 2015, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut un turneu în Focșani și Iași, alături de corurile reunite „Cantus Mundi”. Pe parcursul celor 3 zile, renumitul cor a susţinut 4 recitaluri la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focşani, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iași, Teiul lui Eminescu din Grădina Copou şi Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Iaşi.

La Focşani a avut loc lansarea centrului regional Cantus Mundi, coordonat de Dumitru Săndulache, pe scena Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, unde au concertat, în deschiderea „Madrigalului”, corurile „Vulturaşii vrânceni”, din comuna Vulturul şi „Mica Pastorală”, de la Liceul Pedagogic din Focşani.

Madrigal la Teatrul National din Iasi

La Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iași

Participarea „Madrigalului” la Iași a fost prilejuită de cea de-a treia ediție a Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, ansamblul coral susținând recitaluri în trei spații distincte: Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Teiul lui Eminescu din Grădina Copou și Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”. Repertoriul a fost compus din muzică renascentistă, românească şi contemporană,  spre încântarea întregului public.

Madrigal in Gradina Copou

În Grădina Copou

„Este o bucurie să dirijezi în faţa unui public atât de primitor. Vă mărturisesc că am fost profund emoţionaţi atunci când am văzut că, spre exemplu, publicul a rămas să ne asculte lângă teiul lui Eminescu, chiar dacă afară a plouat pe tot parcursul concertului. A fost o experienţă extraordinară, motiv pentru care vom reveni cu drag la finalul lunii septembrie, în cadrul Festivalului «Celebrarea multiculturalităţii – Aici şi acum»”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

Biroul de presă
Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Vezi: arhiva categoriei  Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *