Creşterea capacităţii educaţionale a bibliotecilor publice din România

educab

Vineri, 6 noiembrie 2015, la ora 11.00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea va avea loc o conferinţă de presă dedicată Campaniei EduCab „Creşterea capacităţii educaţionale a bibliotecilor publice din România”, o iniţiativă care îşi propune să contribuie inclusiv la sustenabilitatea Programului „Biblionet”. 

Judeţul Vâlcea a fost inclus în această campanie alături de Timiş, Cluj, Brăila, Dolj, Dâmboviţa, Teleorman şi Suceava. O estimare a nevoilor bibliotecilor publice vâlcene, centralizate în vara acestui an, a fost transmisă iniţiatorilor campaniei România EduCab, iar pentru început au fost selectate patru biblioteci publice vâlcene: Biblioteca Municipală Drăgăşani şi Bibliotecile Publice Locale Pietrari, Glăvile şi Titeşti. Acestea vor beneficia de donaţii de carte, amenajări spaţiu, programe de educaţie cinematografică, alte programe educaţionale, mobilier.

România EduCab este o platformă naţională, inter-instituţională, inter-disciplinară lansată în 2015, cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, catalizând resurse educaţionale pentru activarea unor mecanisme de dezvoltare durabile în comunitate. Prin România EduCab ne propunem să sprijinim procesul de creştere a capacităţii bibliotecilor publice de a funcţiona sub formă de centre de resurse pentru comunităţile locale, oferind platforma instituţională pentru ca diverse organizaţii şi grupuri informale să se implice prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-şi astfel grupul ţintă şi aria de acoperire.

 Vezi: Arhiva categoriei Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *