De 1 Decembrie, „Suflet românesc” cu Dan Puric

dan puric spectacol suflet romanesc 1 decembrie 2014

De Ziua Națională a României, Dan Puric portretizează „sufletul românesc” într-o reprezentație de excepție la Teatrul Național din București 

eveniment liber sa spunLuni, 1 decembrie 2014, de la ora 19. 00, maestrul Dan Puric revine pe scena Sălii Studio a Teatrului Național din București, în producția artistică inegalabilă Suflet românesc. Scenariul și regia: Dan Puric. Coregrafie dans clasic și modern: Svetlana Zotina. Coregrafie dans grecesc: Amalia Strinopoulou. Coregrafie dans popular: Costică Bălărău. Costume: Lili Cenean. Editare coloană sonoră: Radu Drăgănescu. Sunet şi lumini: Alin Popa.

Dan-Puric-suflet-romanesc-1 decembrie 2014

Pentru actorul Dan Puric, pantomima este o tăcere încărcată de miez. Presa străină l-a catalogat drept un „maestru al perfecţiunii şi ingeniozităţii, al umorului negru, care înnoieşte arta pantomimei lui Chaplin şi Marceau”. Acest maestru care a încântat publicul de pe toate continentele, nu este „scutit” de aprecierea publicului din România. Își surprinde spectatorii cu un talent incomensurabil, iar jocul actoricesc sădește, în sufletele tuturor celor prezenți, acea dorință miraculoasă de a căuta, de a descoperi sensul și frumusețea vieții. Actorul, regizorul si scriitorul Dan Puric este, fără doar și poate, un reprezentant de onoare al culturii românești întâmpinat și răsplătit de întreaga audiență cu aplauze  frenetice, binemeritate.

Spectatorii sunt invitați la TNB, să celebreze Ziua Națională a României în compania marelui artist și să profite de momentul oportun de a descoperi misterul mesajului inedit exprimat prin limbajul universal al pantomimei. Concretizat într-un act artistic de succes, spectacolul Suflet românesc nu oferă solutii, ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualității românești și reprezintă, în esență, biografia ființei noastre, așa cum o cunoaște Dan Puric. El spune, prin pantomimă, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului.

dan puric

Dan Puric

Spectacolul Suflet românesc este  o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei, de natură să-l facă să renască, o probă de inegalabil talent şi o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică.

„Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca odată plecat în lume să-i tămăduiască şi pe alţii.” – Dan Puric.

dan-puric suflet romanesc

Biletele pentru spectacolul Suflet românesc au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate atât de la casa de bilete a Teatrului Național din București, din rețeaua agentiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER precum și online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.ticketstore.ro și www.biletoo.ro. Prețurile acestora variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează:

Categoria I – 99 ron; categoria II – 79 ron; categoria III – 59 ron.

Videoclip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *