De vânzare: Mariana,15 ani

Vineri, 11 noiembrie 2011, la ora 17.00, la Librăria Cărturești din București (str. Pictor Arthur Verona nr.13) va avea loc conferința presă prilejuită de lansarea volumului De vânzare: Mariana,15 ani de Iana Matei, apărut la Editura RAO.

Prin acest eveniment, Editura RAO dorește să marcheze un moment editorial unic în România. Traficul de persoane reprezintă o problemă reală în Europa de Est, iar Iana Matei este unul din cei mai temerari luptători împotriva acestei forme moderne de sclavagism. Pentru lupta ei neobosită, pentru cele 420 de vieţi pe care le-a salvat, Iana Matei a primit în 2010 distincţia „Europeanul anului“, distincţie acordată de un juriu format din 19 editori europeni ai revistei „Reader’s Digest”. Iana Matei, preşedinta organizaţiei „Reaching Out”, este singura româncă laureată cu acest premiu.

În volumul publicat la Editura RAO, Iana Matei descrie drama prin care trec fetele obligate să se prostitueze şi lungul drum pe care acestea îl parcurg, ajutate de autoare şi de organizaţia „Reaching Out”, spre reintegrarea în societate.

Vor participa: Iana Matei, Valeriu Ştefan Zgonea, preşedinte al Grupului Parlamentului României pentru combaterea traficului de persoane, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Şerban Mihai, psiholog în cadrul Agentiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, senatorul Mihaela Popa, membră a Grupului Parlamentului României pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *