Delta Transilvaniei

delta-transilvaniei

Joi, 6 octombrie 2016, de la ora 11.30, FLAG Transilvania organizează Conferința de presă cu tema Delta Transilvaniei, la lansarea proiectului care sprijină înființarea Grupului de Acțiune Locală Asociația FLAG Transilvania.
Conferința se va desfășura la adresa Piața Cipariu, nr. 9, etaj 1, apartament 69/2, lângă AROBS Transilvania.

FLAG Transilvania este un parteneriat alcătuit din 8 unități administrativ teritoriale și 9 entități private, care își propune să creioneze o strategie de dezvoltare locală pentru perioada 2016–2022. Scopul acestei strategii este de pune în evidență potențialul piscicol și biodiversitatea acestui areal și de a aduce bani guvernamentali în teritoriu care să fie investiți în domeniul de activitate menționat mai sus. FLAG Transilvania invită agenții economici, ONG-urile și UAT-urile din cuprinsul acestui parteneriat să participe la scrierea acestei strategii iar apoi sa aplice în cadrul viitoarei finanțări pentru a face investiții în acest sector.

delta-din-transilvania

Teritoriul parteneriatului este constituit din comunele: Țaga, Fizeșu Gherlii, Sic, Cătina, Geaca, Palatca, Căianu și municipiul Gherla.

Parteneri privați:
Flag Transilvania S.R.L., Asociația Textilia, Cooperativa Miere de Câmpie, S.C. La Pescărie S.R.L., S.C. Dermatin Construct S.R.L., S.C. Aramis Automobile S.R.L., S.C. Cim Service Sped S.R.L., S.C. Eurogrup Cim Logistic S.R.L., S.C. Acva Delta Fish S.R.L.

Parteneri publici:
Comuna Căianu, Comuna Palatca, Comuna Geaca, Comuna Cătina, Comuna Țaga, Comuna Sic, Comuna Fizeșu Gherlii, Municipiul Gherla.
Obiective:
• Organizarea unor întâlniri pentru informare, animare și consultare la care pot participa toți cetățenii implicați, liderii de opinie și liderii instituțiilor de nivel local din teritoriu
• Constituirea unei asociații cu personalitate juridică în baza OUG 26/2000, care să reprezinte parteneriatul
• Elaborarea unei strategii de dezvoltare care să răspundă nevoilor reale în domeniul pescuitului și acvaculturii din această zonă (infrastructură, procesare, marketing, activități de mediu, turism, educație și cultură)
• Finanțarea acestei strategii pe o perioadă de 6 ani.
Investițiile vor fi finanțate din Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020, la nivelul Transilvaniei fiind in lucru 4 astfel de strategii.
Persoana de contact Mihaela Bandol, manager de proiect, vviviana@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *