Deschiderea Cursurilor de limbă, cultură și civilizație românească de la Brașov

brasov cursuri limba romana

31 de participanți din 16 țări urmează, în perioada 3–27 iulie 2013, la Braşov, Cursurile de limbă, cultură și civilizație românească organizate de Institutul Cultural Român. Ajuns la ediția a XIX-a, programul este derulat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov, Muzeul „Casa Mureşenilor“ și Centrul Cultural Reduta.

Au ales să studieze limba română la Brașov interpreți de la Consiliul Europei și de la Consiliul Uniunii Europene, cercetători, profesori, doctoranzi, studenți, dornici să-și aprofundeze cunoștințele lingvistice și culturale sau aflați la primul contact cu spațiul românesc. Cursanții provin din SUA, Austria, Belgia, Marea Britanie, Franța, Italia, Olanda, Spania, Grecia, Suedia, Finlanda, Slovenia, Ucraina, Republica Moldova, Brazilia și Mexic.

Și la această ediţie, cursurile intensive de limba română și cele de cultură și civilizație românească (pe teme de istorie, literatură, cinematografie) sunt completate de ateliere de creație (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism și publicitate, gastronomie, actorie, proiecții de filme și excursii de documentare culturală. O „seară internațională“ le va oferi participantilor prilejul să-și prezinte țările din care vin.

cursuri

La terminarea cursurilor, absolvenții susțin un test în urma căruia pot obține un certificat de competență lingvistică oferit de Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Braşov și un certificat de evaluare a nivelului de cunoaștere a limbii române, eliberat de Institutul Cultural Român.

Deschiderea a avut loc miercuri, 3 iulie, ora 11.00, în Aula Universității Transilvania din Brașov.

Detalii: www.icr.ro/cursuri_brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *