Dialoguri interculturale: scriitorul canadian Louis-Philippe Hébert la Alba Iulia

hebert_louis-philippe-1

Sâmbătă, 21 mai 2016, în Sala „Augustin Bena” a Facultății de Teologie Ortodoxă (Universitatea „1 Decembrie”) din Alba Iulia, a avut loc un amplu dialog pe teme literare cu scriitorul canadian de expresie franceză Louis-Philippe Hébert, laureat al unor importante premii literare internaționale, organizat de Asociația AMI – Cenaclul „Jacques Prévert” din Alba Iulia, împreună cu Asociația Culturală „Semper Artes” din Iași.

louis philippe hebert alba iulia dialog

Întâlnirea a debutat (și s-a încheiat) cu un moment muzical Bach, interpretat cu virtuozitate de tânărul Adonis Adam, continuând cu o prezentare detaliată a personalității și a operei invitatului de peste ocean, făcută de Sonia Elvireanu, poet și critic literar, și de scriitorul și traducătorul Christian Tămaș.

Marie-vindecatoarea

A urmat apoi o dezbatere pe marginea cărții lui Louis-Philippe Hébert, Marie Réparatrice/Marie Vindecătoarea, apărută în ediție bilingvă la Editura Ars Longa (traducere în limba română: Flavia Cosma), iar un grup de elevi de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan”, coordonați de prof. Maria Holhoș, au citit, în română și franceză, fragmente din opera scriitorului canadian.

Vezi și: Editura Ars Longa la cea de a IX-a ediție a Târgului de Carte „Alba Transilvana”

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Literatură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *