Dirijorul Daniel Barenboim a felicitat Corul Filarmonicii „George Enescu” din București

Scrisoare Daniel Barenboim

Dirijorul și pianistul Daniel Barenboim, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”, duminică,  1 septembrie – chiar în deschiderea Festivalului – și luni, 2 septembrie 2013, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii „George Enescu” din București, împreună cu care a interpretat în a doua zi a Festivalului Patru piese sacre de Giuseppe Verdi, pe scena Sălii Palatului din București: „Corului Filarmonicii «George Enescu», cu recunoştinţă pentru felul minunat în care au interpretat Quattro pezzi sacri de Verdi. Felicitări!”, arată textul scrisorii semnate de celebrul dirijor. Un admirator al corului românesc, Daniel Barenboim și-a dorit încă de la ediția de anul trecut a Festivalului să se întoarcă în România pentru a colabora cu Corul Filarmonicii „George Enescu”.

daniel-barenboim

Daniel Barenboim

Daniel Barenboim este, în același timp, director general muzical al teatrului La Scala din Milano, al Operei de Stat din Berlin și dirijor pe viață al Orchestrei Staatskapelle Berlin. La 70 de ani, concertează deja de șase decenii. Un dirijor și un pianist fenomen, supranumit „un titan al muzicii”, Daniel Barenboim este recunoscut în întreaga lume. Respectat și pentru implicarea sa pacifistă și socială – a înființat Orchestra West-East Divan, care reunește tineri muzicieni israelieni și arabi – Daniel Barenboim a fost invitat să poarte steagul olimpic, în cadrul ediției Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, alături de Nelson Mandela.

corul filarmonicii george enescu

Corul Filarmonicii „George Enescu” din București

Înființat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” a interpretat toate capodoperele muzicii corale, de la lucrări de Monteverdi și Bach la partituri de Haydn și Brahms, dar şi opusuri contemporane avangardiste. Intrat de mulți ani în circuitul european, Corul Filarmonicii, dirijat de Iosif Ion Prunner, susține turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia. Colaborează cu artiști de talie internațională, printre care cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, de asemenea prezent în această ediție a Festivalului.

 liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *