Dublă inaugurare la Opera Comică pentru Copii

Afis Deschidere Stagiune Concerte Lectie

eveniment liber sa spunSâmbătă, 17 octombrie 2015, de la ora 11.00, la Opera Comică pentru Copii are loc o dublă inaugurare: Salonul Mozart și Stagiunea de Concerte-lecție. Realizat în stil baroc, cu un număr de 130 de locuri și dotat cu un pian Kawai, Salonul Mozart va găzdui concertele camerale și pe cele lecție programate. Un nou tip de spectacol cu rol cultural și educativ deopotrivă, Concertele-lecție sunt concepute astfel încât să-i familiarizeze pe tineri cu secretele lumii muzicale. Acestea le vor fi dezvăluite de către artiștii consacrați ai scenei românești, care, în cadrul unor recitaluri adaptate pentru copii, presărate cu explicații și istorisiri, își propun să-i apropie pe aceștia de studiul instrumentelor respective.

Concertul care deschide stagiunea va aduce în prim-plan pianul, prezentat de maeștrii Dan Dediu și Cristian Mihăilescu, urmând apoi concerte-lecție oferite de soprana Felicia Filip și soliștii Operei Comice pentru Copii (noiembrie) și de maestrul percuționist Alexandru Matei (decembrie). Pe parcursul acestei stagiuni vor avea loc 33 de astfel de evenimente.

Compozitor prolific, recunoscut la nivel mondial, Dan Dediu este directorul artistic al ansamblului „Profil”, iar în prezent ocupă funcţia de rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Regizor de notorietate internaţională, Cristian Mihăilescu a primit toate premiile pentru regie existente în România, în 2014 fiind decorat cu Ordinul ,,Meritul Cultural”, în grad de Cavaler pentru promovarea culturii.
,,Succesul pe care concertele-lecție l-au avut în rândul publicului tânăr la prima ediție a Festivalului «Hänsel și Gretel», anul trecut, ne-a determinat să le dedicăm un loc aparte în stagiunea curentă. Copiii învață prin joacă și cântec, iar contactul cu un instrument muzical le disciplinează gândirea. Atunci când au în față un profesionist, care le explică pe înțelesul lor noțiuni ce altfel ar putea părea complicate, apropierea de muzică devine firească”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul instituției.
După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu” opera Münchhausen – Stăpânul minciunilor, Opera Comică pentru Copii pregătește anul acesta patru noi producții: Mam’zelle Nitouche (operetă, premiera în luna decembrie), Poveste de Crăciun (spectacol extraordinar, premiera în luna decembrie la Sala Polivalentă), Viva la mamma” (musical, premiera în luna martie) şi Jack și vrejul de fasole (balet, premiera în luna aprilie).

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro – cu 48 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – în zilele în care sunt programate reprezentații, cu o oră înainte de începere – în limita locurilor disponibile.

Emil Pantelimon
Director Comunicare, Opera Comică pentru Copii

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei  Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *