După 20 de ani

step by step

Alternativa educațională Step by Step deschide Anul școlar 2014 – 2015 cu o festivitate originală, pornind de la ce-și doresc copiii.

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) organizează pe 15 septembrie 2014, între orele 9.00 și 10.00, festivitatea de deschidere a Anului Școlar 2014–2015 la Școala Step by Step din București (pe terenul de sport de pe str. Cezar Bolliac nr. 9), marcând totodată 20 de ani de prezență în România și primul gimnaziu Step by Step din țara noastră.

bambi_logoFestivitatea va fi una originală și interactivă, centrată pe copii, conform metodei alternative educaționale Step by Step, și va pune în lumină comunitatea existentă între școală și familie, precum și ce dorințe și-au pus elevii și ce așteptări au exprimat ei, în cuvintele lor, în legătură cu acest an școlar. Maestru de ceremonii va fi regizorul Radu Apostol, ambasadorul Step by Step în România, regizor de teatru cu o istorie de comunicare cu copiii de peste un deceniu. Într-un dialog spontan cu copiii si cu părintii prezenți, Radu Apostol va prezenta aspirațiile și așteptările celor 16 grupe/clase de copiii care pornesc la drum în noul an școlar. Evenimentul va marca și inaugurarea noului teren de sport al Școlii Step by Step și al Grădiniței Bambi.

„La Step by Step, educăm copiii pentru viață și tocmai de aceea toate activitățile noastre sunt construite în jurul nevoilor, dorințelor și așteptărilor lor. Noi preferăm să începem școala cu ce își doresc copiii și cu un joc interactiv”, a declarat Cristiana Boca, directorul Școlii Step by Step.

Despre Step By Step

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) este o organizaţie neguvernamentală, care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.

Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, alternativă care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar și gimnazial.

www.stepbystep.ro

În anul şcolar 2013-2014 alternativa a funcţionat în 40 de judeţe cu 600 de clase pentru nivelul primar, cu aproximativ 11.000 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *