Editura Casa Radio, în finala celei de-a III-a ediţii a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”

gala-bun-de-tipar

eveniment liber sa spunPentru al treilea an consecutiv, Editura Casa Radio se află în finala Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, eveniment dedicat excelenţei editoriale şi promovării celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti. Aşteptând ceasul amintirilor de Dinu Pillat şi Cartea cu Apolodor (în lectura Alexandrinei Halic) de Gellu Naum au fost nominalizate la categoria „Cea mai bună carte netipărită: Audiobook”, de către juriul Galei „Bun de Tipar”, prezidat anul acesta de criticul şi teoreticanul literar Mircea Martin.

Dinu Pillat - Asteptand ceasul amintirilor

Aşteptând ceasul amintirilor, audiobook apărut în colecţia „Vocile memoriei”, reprezintă un important gest cultural de restituire a personalităţii şi operei scriitorului şi istoricului literar Dinu Pillat. Realizat de Anca Mateescu, audiobook-ul conţine înregistrări din Arhivele Radio România: Dinu Pillat la Radio: 1967–1970 şi Amintiri despre Dinu Pillat: 1991–2000. Alături de vocea lui Dinu Pillat, îi putem asculta pe Theodor Enescu, Virgil Ierunca, Cornelia Pillat sau Alexandru Paleologu. Proiectul grafic al albumului este semnat de artistul Daniel Ivaşcu.

gellu naum cartea cu apollodor alexandrina halic

Cartea cu Apolodor de Gellu Naum a apărut într-o colecţie deja consacrată a Editurii, „Noapte bună, copii!” – o ediţie specială de poezie, realizată grafic de artistul Alexandru Ciubotariu. Audiobook-ul vă invită la o săptămână de poezie cu Gellu Naum, în lectura actriţei Alexandrina Halic, o voce inconfundabilă a teatrului radiofonic pentru copii şi o prezenţă importantă a scenelor de teatru dedicate celor mai tineri spectatori. Înregistrările au fost realizate pentru emisiunea „Poezie românească” (realizator: Ioana Diaconescu), în anii 1998 şi 2013.

editura casa radio

În 2013, Editura Casa Radio a fost răsplătită la aceeaşi Gală cu cea mai importantă distincţie, la categoria „Cea mai bună carte netipărită – Audiobook”: „Diploma de excelenţă pentru cel mai bun proiect de audiobook al anului 2012: I. L. Caragiale, „Mofturi” (1877–1902). În timp ce în anul 2012, Colecţia „Lecturi pe întuneric” a Editurii Casa Radio a obţinut Menţiunea specială a Juriului, la categoria „Cea mai bună carte netipărită – Audiobook”, pentru titlurile apărute în 2011: Mircea Horia Simionescu citeşte din Ingeniosul bine temperat; Mircea Nedelciu citeşte Ora spre zero şi alte proze; Emil Botta recită …de la Dante la Eminescu… .

La cea de a III-a ediţie a Galei Industriei de Carte din România „Bun de tipar“ au fost înscrise peste 120 de instituţii şi peste 700 de proiecte.

Anunţarea câştigătorilor va avea loc joi, 15 mai 2014, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Gala Industriei de carte din România „Bun de Tipar” este organizată de Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Română de Relaţii Publice.

Mai multe detalii: www.galabundetipar.ro

Site-ul Editurii Casa Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *