Editura Casa Radio la Bookfest 2015: luna mai sub semnul excelenţei

cehia bookfest 2015

Între 20 şi 24 mai, la standul Editurii Casa Radio de la Salonul sigla casa radioInternaţional de Carte Bookfest 2015, vă aşteaptă, în colecţiile deja consacrate, care pun în valoare mari voci ale culturii române, noi apariţii dedicate sărbătorilor lunii mai din acest an: primul 10 mai redevenit sărbătoare naţională, laurii Galei Bun de Tipar, 120 de ani de la naşterea poetului Lucian Blaga.

Vă propunem aşadar întâlniri aşezate sub semnul excelenţei. Editura Casa Radio vă invită să vă îndreptați atenția către istoria recentă, prin volumul intitulat 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930–1944). Albumul (carte cu CD inclus) reprezintă o culegere de documente inedite din colecţiile Societăţii Române de Radiodifuziune, reunite şi îngrijite de Serviciul Patrimoniu Cultural şi Arhive Radio România. Pe CD se află înregistrări cu valoare documentară excepțională.

„Cea mai bună carte netipărită – categoria Audiobook” de la cea de-a patra ediţie a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar” vă aşteptă s-o redescoperiţi la Bookfest: Scrisoare deschisă sau Nu mă mai așteptați la ore mici de Mariana Marin. Apărut în colecţia „Biblioteca de Poezie Românească”, acest album dă voce unei mari scriitoare, Mariana Marin, poetă reprezentativă a generaţiei ’80 care a părăsit de timpuriu scena poeziei, dar nu şi raftul întâi al literaturii române. Între 1991–2002, a înregistrat pentru posteritate 27 de poeme, aflate în Fonoteca Radio România, cărora li se adaugă poemul Patru fără un sfert de Virgil Mazilescu, în aceeași rostire impresionantă a poetei. Volumul reprezintă un eveniment editorial și datorită întâlnirii colegilor de generație: în loc de postfață se regăsesc mărturii de Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru și Ion Bogdan Lefter. Criticul literar Nicolae Manolescu semnează cuvântul-înainte, iar ilustrațiile îi aparțin artistului unei întregi generații: Tudor Jebeleanu.

lucian blaga casa radio poetii

Poemele lui Lucian Blaga, în rostirea autorului, au fost publicate într-un audiobook, aflat acum la a treia ediţie: Poeţii. 49 de poeme și 12 tălmăciri din literatura universală alese și rostite de Lucian Blaga în 1960 și 1954. Albumul se bucură de această dată de o nouă concepţie grafică, precum şi de un nou aparat critic şi o prefaţă semnată de Dinu Flămând.

sigla casa radioAşa cum ştiţi deja, la Editura Casa Radio Marile voci dau cortina la o parte!, fie că sunt marii poeți care îți citesc: Bacovia, Arghezi, Gellu Naum, Șerban Foarță… în colecția „Biblioteca de Poezie Românească”, fie că sunt vocile de aur ale Teatrului Radiofonic…

Şi niciodată nu-i uităm pe cei mai tineri şi mai ascultători/cititori: colecția de CD-uri Noapte bună, copii! le aduce povești și povestiri românești, iar colecția Radio-Prichindel (bandă desenată și CD) vine cu mici mari eroi ca Neghiniță, Harap-Alb, Nică fără frică, Motanul încălțat

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, aflat la a X-a editie, are loc în perioada 20–24 mai 2015, în pavilioanele C1, C2, C4, C5 din Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti.Ne găsiţi  în Pavilionul C2, standul B11.

Mai multe detalii: www.edituracasaradio.ro

Vezi: arhiva rubricii Editura Casa Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *