Educatori și discipoli, turneu de poezie, proiecte teatrale la emisiunea de învățământ de la Radio România Cultural

emisiunea iclasa rrc

Pentru ediția de sâmbătă, 31 octombrie 2015, a emisiunii iClasă (Radio România Cultural, ora 10.00), am pregătit un reportaj de la dezbaterea națională Fenomene extreme în școala românească de azi, organizată miercuri, 28 octombrie, la București de FICE România. Își expun opiniile prof. univ. dr. Sorin Ivan – vicepreședinte al FICE Romania și prof.dr. Ruxandra Rășcanu.

Ambasada SUA l-a invitat în România pe poetul american Matt Mason pentru a-i învăța pe elevii unor licee din Craiova, Drobeta Turnu Severin și București o formă modernă de recitare a propriilor poezii în public, numită slam poetry.

matt_mason

Matt Mason

Turneul de slam poetry s-a încheiat miercuri, în Capitală, iar domnul Matt Mason a avut amabilitatea sa-mi acorde un amplu interviu despre starea poeziei contemporane, relația ei cu sistemele de învățare formale și nonformale, modul în care este privită de tânăra generație.

Cu o istorie de cinci decenii, Teatrul „Ion Creangă” din București le propune spectatorilor mici și mari o stagiune plină de surprize. Dintre proiectele teatrului pentru stagiunea 2015–2016 amintesc Educaţia Timpurie, Clubul Micului Actor sau Poveștile de vineri. Anca Scurtu, coordonator în domeniul relațiilor publice la Teatrul „Ion Creangă ” vă dezvăluie câteva dintre noutățile acestei stagiuni.

educatori discipoli scoala

Formatoarea Adela Nedelcu a ales să trăiască și sa lucreze în Marea Britanie. A păstrat legătura cu țara și în această vară a revenit ca trainer pentru participanții de la Connector 2.0. Am stat de vorbă cu Adela Nedelcu despre viziunea ei asupra pregătirii profesionale a educatorilor. O rubrică realizată în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Profesorii din Finlanda, înainte de a ajunge la catedră, trebuie să termine o facultate de cinci ani și să urmeze un master în pedagogie. Ajunși în fața școlarilor, aceștia au libertate deplina să cheltuiască din bugetul școlii și decid singuri ce vor preda. La rubrica „Școala pe glob”, Anca Ionescu vă vorbește despre educația din Finlanda.

Mirela Nicolae

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *