Egalitatea de șanse

În perioada 2–6 octombrie 2011, va avea loc la Verona, Italia, un schimb transnaţional de experienţă, în cadrul proiectului european POSDRU/97/6.3/S/63007, „Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale”.

Proiectul european este implementat de CNSLR Frăţia şi are ca scop propuneri de proiecte între instituţiile statului român, sindicate şi instituţiile europene, realizarea unui schimb de informaţii asupra activităţii şi evenimentelor situate în câmpul de interes al egalitătii de şanse şi accesului la educaţie din diferitele ţări UE. Grupul este constituit din profesionişti – profesori, manageri, reprezentanţi ai autoritaţilor şi sindicatelor, jurnalişti – care cred în necesitatea acordării de şanse egale tuturor cetăţenilor.

În program sunt prevazute discuţii cu specialiştii italieni despre sistemul de învâțămant și educație din Italia, o vizită la Școala Salesiana Institut Profesional Privat, întâlniri la sediul partenerului din cadrul proiectului – CISL Verona (Confederaţia Italiană a Sindicatelor Muncitorilor), la Camera de Comerţ Verona şi dialoguri cu autorităţile locale.

Proiectul „Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale” durează doi ani, fiind cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurse Umane, Axa Prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Din partea Radio România, la acest schimb de experiență va participa Mirela Nicolae, realizator, Radio România Cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *