Emisiunea „iClasă”, 18 iunie 2016, realizator: Mirela Nicolae

iclasa2

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

La Iaşi a fost lansat proiectul ,,Sunetul lutului”, un program inițiat de Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața!”, Sibiu în parteneriat cu Liceul Tehnologic Special ,,Vasile Pavelcu” din Iași susținut de Fundația Pentru Comunitate . Despre acest proiect ne vorbește Raluca Daria Diaconiuc.

sunetul lutului

Sursa foto: radioiasi.ro

Proiectul IDECOM este finanțat prin programul european Erasmus+. Durează trei ani și printre obiectivele sale se numără pregătirea multidisciplinară a personalului specializat din închisori precum ofițeri, gardieni, psihologi, asistenți sociali.

IDECOM

IDECOM. Sursa foto: idecom.eu

Cristina Busuioc, comisar-șef penitenciare la Penitenciarul Timișoara, ne dezvăluie cum decurge implementarea acestui program care va fi finalizat în 2017. O rubrica realizată în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Radu Zernoveanu   Radu Zernoveanu

Medicul Radu Zernoveanu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”; a lucrat ca medic ortoped la Spitalul Universitar Bucureşti. Radu Zernoveanu este în prezent un trainer respectat şi un coach personal de succes, mentor pentru multe generații de tineri. Până la 1 iulie este președinte al Clubului Rotary Bucuresti și are o multime proiecte în desfășurare și în plan. Interviu realizat cu sprijinul Rotary Club București.

În ultimul raport UNESCO realizat anul trecut se arată că planul național de educație din Filipine și-a propus să-i atragă la școală pe adulții analfabeți și pe tinerii care au abandonat studiile. Acestora li se oferă șansa de a urma așa-numitul sistem alternativ de învățare, un sistem flexibil bazat pe cele două concepte moderne: educație formală și educație non-formală. Mai multe despre educația din Filipine va spune la rubrica „Școala pe glob” Anca Ionescu.

La concursul emisiunii, partenerii emisiunii, editurile Integral și Niculescu vă oferă sâmbătă, 18 iunie patru premii. Fiți pe recepție și folositi pentru răspunsuri numerele de telefon 021-3111240 sau 021-3190505.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *