Emisiunea „iClasă”, 28 mai 2016

iclasa2

Se apropie Ziua Internațională a Copilului. Sâmbătă, 28 mai 2016, de la ora 10.00, la Radio România Cultural, Mirela Nicolae vă invită să ascultați o nouă ediție a emisiunii iClasă.

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

Actrița și jurnalista Claudia Revnic i-a provocat pe elevii de la Școala Gimnazială „Principesa Margareta” din sectorul 5, acolo unde se desfășoară programul Radio România Cultural intitulat „Ora de educație teatrală”, să ne spuna ce dorințe și-ar îndeplini dacă, de Ziua Copilului, fiecare ar primi în dar o baghetă magică.

Marian neagoe

Marian Neagoe

Interviu cu doctorul Marian Neagoe, membru în Clubul Rotary din anul 2000. Locuiește în Oradea și are o strânsă legătură cu tinerii din oraș, dar și din județul Bihor, implicându-se ca mentor-voluntar în educația acestora.

Emanuel Franga

Emanuel Franga

Serviciul European de Voluntariat (SEV sau EVS – European Voluntary Service) este un program al Comisiei Europene, finanțat prin programul Tineret in Actiune, care sprijină serviciul de voluntariat transnațional al tinerilor. SEV le permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să desfășoare stagii de voluntariat pentru perioade de la câteva saptamani până la 12 luni în organizații dintr-o altă țară decât țara lor de reședință, de regula țări din cadrul UE, însă și alte țări partenere in acest program – interviu cu Emanuel Franga, expert de proiect la Agenția Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei și Formării Profesionale, vorbind despre SEV.

regizorul Ivan Dobcev.la repetitie

Regizorul Ivan Dobcev la repetiție. Foto: Florin Chirea

Ivan Dobchev este fondator, regizor și  director artistic al Teatrului Laborator Sfumato din 1989. Profesor la Academia Națională de Teatru și  Film din  Sofia, Ivan Dobchev a montat la București o noua versiune a unui spectacol care are mare succes în Bulgaria – Medeea, mama mea. Ivan Dobchev lucrează cu studenți, cu tineri artiști, le predă acestora folosindu-se de tehnica educației nonformale inspirată de artele vizuale. Există multe tehnici pedagogice de teatru-laborator dar, în Sfumato, accentul este pus pe repetiţii, pe procesul de lucru, nu pe rezultatul finit. Regizorul Ivan Dobchev a avut amabilitatea sa-mi acorde in exclusivitate un interviu pentru Radio România Cultural în care mi-a vorbit despre Teatrul Laborator Sfumato și legăturile acestuia cu educația moderna și cu tehnologia.

Interviul integral cu regizorul Ivan Dobchev va fi disponibil pe În Revista Teatrală Radio.

Anca Ionescu vă invită să pătrundeți în sistemul de educație din Republica Peru.

Surse foto: timpromanesc.ro, facebook – pagina TNB.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *