Emisiunea „iClasă”, 30 aprilie 2016

iclasa

Realizator: Mirela Nicolae, sâmbătă, 30 aprilie 2016, ora 10.00Radio România Cultural

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

Mai multe instituții școlare din Italia, Spania, Marea Britanie, România, Letonia, Grecia și Romania s-au asociat într-un proiect educațional european pentru a îmbunătăți aceste competențe de bază. Proiectul durează până în anul 2017, iar din partea României participă un grup de elevi și profesori de la Școala gimnazială 95, din sectorul 3. Sub genericul „Construim împreună” ascultați un interviu cu profesoara Mihaela Bazarciuc, consilier educativ la Școala 95. Un material realizat în colaborare cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

mihnea chelaru

Mihnea Chelaru

În piesa Pisica verde de Elise Wilk este vorba despre șase adolescenţi care trăiesc într-un mic oraş muncitoresc. Ascultați un interviu cu regizorul Mihnea Chelaru, cel care a adaptat radiofonic acest spectacol cu multiple mesaje educaționale. Interviul cu regizorul Mihnea Chelariu despre spectacolul de teatru radiofonic Pisica verde de Elise Wilk poate fi reascultat pe site-ul revistateatrala.radioromaniacultural.ro.

Gabriela Puskas

Gabriela Puskas

Începând de sâmbătă, 30 aprilie 2016, puteți asculta la emisiunea „iClasă” un serial dedicat instituției mentoratului. Mentoringul este despre încredere între maestru și discipol, iar dacă aveți între 18-25 de ani puteți obține una dintre cele cinci burse oferite de mentoring Rotary Club Bucuresti. În primul episod, d-na Gabriela Puskas, coordonator de proiect la Rotary Club București vorbește despre programele de mentoring ale clubului.

Profesoara de istorie Mariana Popa este autoare de auxiliare școlare și predă cu pasiune această disciplină la Școala gimnazială 95. Am rugat-o pe doamna profesoară să ne spună de ce a ales lucrul cu elevii de gimnaziu și ce înseamnă cariera didactică în școlile de azi.

Coform barometrului Eurostat, în anul 2012, orașul grecesc Atena a avut cea mai scăzută rată de participare a copiilor de patru ani la învățământul preșcolar și primar. Colega mea, Anca Ionescu, vă spune la „Școala pe glob” cum arată educația din Grecia.

Sponsorii emisiunii, editurile Integral Programe Educaționale și Niculescu, v-au pregătit pentru concursul emisiunii multe cărți interesante.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *