Ereziile lui Velikovsky – Lumi în coliziune și catastrofele Antichității

planeta venus

La Editura Lifestyle Publishing, în colecția „Trebuie să știi”, a apărut volumul Ereziile lui Velikovsky – Lumi în coliziune și catastrofele Antichității de Laird Scranton. Traducere de de Liviu Mateescu.

Cartea de față propune o reexaminare a controversatelor ipoteze avansate de Velikovsky Ereziile-lui-Velikovskireferitoare la planeta Venus, în lumina noilor descoperiri astronomice și arheologice.

Se pare că atât recentele misiuni ale sondelor spațiale, cat și traducerile unor vechi documente din China, Coreea și Japonia despre planeta Venus confirmă retroactiv viziunile celui care a fost considerat cândva un eretic al științei.

În anii ’50, Immanuel Velikovsky, scriitor și psihiatru rus, provoca un adevărat scandal în mediul ştiinţific prin cărţile sale. Susţinea o teorie a dezastrelor conform căreia ciocnirea planetei Venus cu Marte ar fi provocat răcirea bruscă a Pământului în doar câteva clipe, modificând radical destinul planetei noastre.

De ce Lumi în coliziune, scrisă de Immanuel Velikovsky era singura carte deschisă pe masa de lucru a lui Albert Einstein, în momentul morţii acestuia?

laird scranton

Laird Scranton

„Autorul reconsideră contribuţia lui Velikovschi la ideile noastre despre sistemul solar și scoate în evidenţă care dintre predicţiile acestuia ar mai putea fi confirmate în viitor.” – „Nexus Magazine”, iunie 2012,

Laird Scranton, inginer software independent, a studiat timp de peste 10 ani miturile, limbile și cosmologia Antichității. A scris mai multe cărți, între care amintim The Science of the Dogon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *