Europa creativă

europa creativa afis

Forumul Cultural de la Bruxelles (26–27 noiembrie 2015)

Forumul are loc din doi în doi ani și este principalul eveniment emblematic pentru domeniul culturii organizat de Comisia Europeană. Ediția de anul acesta va fi prima din actualul cadru de finanțare, Europa Creativă 2014–2020 și va reuni aproape 800 de participanți: decidenți politici, profesioniști și experți din domeniul culturii, reprezentanți ai instituțiilor Uniunii Europene, dar și de la nivel național și local.

Forumul își propune să încurajeze cooperarea culturală și să funcționeze ca o platformă de informare despre programele și politicile UE în sectoarele culturale și creative. De asemenea, evenimentul reprezintă o oportunitate de networking și identificare de parteneri pentru proiecte europene.

Programul de anul acesta cuprinde trei sesiuni plenare la care participă vorbitori de renume și de la nivel înalt din domeniul culturii. Fiecare sesiune este axată pe una dintre cele trei priorități ale Agendei Europene pentru Cultură: dimensiunea socială și dialogul intercultural; creativitatea și inovarea; cultura și relațiile internaționale.

Sesiunile vor include și o parte consistentă de dezbatere cu publicul. Cei care nu pot fi prezenți la Forum, vor putea urmări discuțiile din cadrul panelurilor în direct prin web-streaming.

Înscrierile se vor deschide în scurt timp. Detalii pe pagina Comisiei Europene.

Până pe 30 octombrie 2015 scriitorii și traducătorii pot aplica la programul „Artiști în rezidență Ljubljana, Slovenia 2016”.

Asociația Scriitorilor Sloveni  invită maximum 20 de autori anual să participe în cadrul unor rezidențe cu o durată de până la patru săptămâni în Ljubljana. Programul de rezidență se adresează scriitorilor care au cel puțin două opere publicate. Sunt admiși și traducătorii literari care și-au finalizat studiile și au cel puțin două lucrări publicate, cu condiția să fi tradus literatură slovenă într-o altă limbă.

În cadrul acestui program, Asociația Scriitorilor Sloveni  pune la dispoziția rezidenților cazarea într-un studio localizat în centru orașului Ljubljana, aceștia acoperindu-și cheltuielile zilnice, transportul și asigurarea.

Cei interesați sunt invitați să transmită prin poștă, până la 30 octombrie 2015, o versiune scurtă a CV-ului lor, inclusiv o listă detaliată a lucrărilor sau a traducerilor publicate și o scurtă propunere de proiect (nu mai mult de  o pagină format A4).

Aplicațiile se vor transmite la adresa Društvo slovenskih pisateljev (Slovene Writers’ Association), Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana și vor include pe plic precizarea „Artist in Residence in Ljubljana/Slovenia 2016”.

Adresa de contact pentru detalii: dsp@drustvo-dsp.si.
Website: www.drustvopisateljev.si/en/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *