EUROPAfest, ediție aniversară

europafest

eveniment liber sa spunÎn perioada 9–25 mai 2013 EUROPAfest reuneşte la Bucureşti şi Sibiu un număr impresionant de peste 300 artişti din toate colţurile lumii, o desfăşurare de forţe care cuprinde 52 de ţări de pe 4 continente: Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croaţia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Hong Kong-China, India, Indonezia, Iran, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, Scoţia, Serbia, Singapore, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan-China, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uruguay, Vietnam.

jazzEdiţia aniversară a festivalului internaţional de muzică vine anul acesta ca o confirmare a reputaţiei pe care evenimentul şi-a clădit-o în cei douăzeci de ani de activitate. În contextul economic dificil atât la nivel naţional, cât şi global, EUROPAfest rămâne un nume solid care atrage în România un număr surprinzător de artişti internaţionali, similar cu cel al marilor festivaluri europene.

Motivaţia acestora are la bază atât nivelul înalt de profesionalism al celor două competiţii din cadrul festivalului – Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Music Competition – cât şi încrederea într-un brand de nivel mondial. Diversitatea acestora este una dintre trăsăturile care definesc brandul EUROPAfest. Conceput ca un eveniment care să aducă la Bucureşti, o data pe an, eleganţa şi excelenţa scenelor cosmopolite ale Europei, festivalul şi-a depăşit demult propriile standarde, incluzând astăzi participanţi de pe toate continentele lumii.

muzician jazzÎn timp ce concertele speciale de jazz, blues şi pop au ca invitaţi artişti europeni, cele două concursuri internaţionale desfăşurate în cadrul festivalului cuprind concurenţi de pe tot globul. Numărul de participanţi în festival rămâne mare în pofida criteriilor de selecţie riguroase impuse de prezenţa unor jurii de prestigiu internaţional, anual alcătuite în proporţie de 80% din personalităţi ale scenei muzicale occidentale. Jeunesses International Piano Competition „Dinu Lipatti” a înregistrat un număr record de participanţi – 144 muzicieni din 41 de ţări. Recordul este valabil nu doar pentru istoria de douăzeci de ani a concursului, dar şi pentru celelalte competiţii internaţionale similare din România. La Bucharest International Jazz Competition au intrat în semifinala 27 de trupe din 21 de ţări. La acestea se adaugă Concertul de Ziua Europei, Caffé festival, Jam sessions, Workshop-uri de jazz, Master-classes de pian, Gala EUROPAfest.

Celebrarea Zilei Europei cu muzică jazz, blues, pop şi clasică marchează debutul ediţiei cu nr. 20 a Festivalului Internaţional EUROPAfest.

ion-tuculescu-compozitie

Ion Țuculescu, Compoziție

Joi, 9 mai, la Teatrul Odeon, de la ora 19.00, jmEvents în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România invită publicul la un eveniment special, care dă startul unui maraton de 16 zile de concerte. Prin tradiţie, Opening Concert subliniază diversitatea culturală a Europei, prezentând în cadrul unui singur concert un melanj de genuri muzicale şi artişti din mai multe ţări. Anul acesta atmosfera specială va fi susţinută de numele de afiş ale evenimentului – muzicieni din Suedia, Marea Britanie, România şi Germania.

Biletele se pot achiziţiona de la Teatrul Odeon sau de pe www.teatrul-odeon.ro.

Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, EUROPAfest oferă o agendă bogată, în care muzica bună devine principalul mod de comunicare între artişti şi public. Registrele vor oscila între senzualitatea bluesului, dinamismul pop-ului, neconvenţionalul jazzului şi virtuozitatea clasicului.

Program: Agenda EUROPAfest.

Informaţii suplimentare şi fotografii: jmEvents : 0720.31.61.62 / 0740.759.566 | office@jmEvents.ro |

www.jmEvents.ro

Facebook:  www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *